• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker
24 HAZİRAN 2018 TARİHİNDE GENEL SEÇİMLERE GİRECEK SİYASİ PARTİLERE SESLENİYORUZ
Ülkemiz 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan yeni bir genel seçime ve yönetim şekli,yetkileri değiştirilen bir cumhurbaşkanı seçimine doğru ilerlemektedir. İçerisinde bulunduğumuz OHAL yönetimi ve ekonomi darboğazında seçime gitmek her ne kadar özgürlük ve demokrasi yönünden doğru olmasada erken seçim diyebileceğiz bir seçim kararı alındı ve seçim takvimi işletilmeye başlandı.

Şevket Gölük_Yazar_Web Editörü

Meslek Yüksek Okulu mezunu 3.000.000- (üç milyon) Teknikerler adına gerek şu anki iktidar ile gerekse bundan önceki iktidarlar ile yapılan görüşmeler sonucu verilen sözlerin tutulmadığını gördük veya okuduk.

24 Haziran seçimi öncesi iktidar partisiyle, muhalafet partileri yine Teknikerlerin oylarına talip olduklarını bir çok alanda seslendirecekler ve 3.000.000 mezun durumdaki Teknikerin oylarını isteyecekler.

Tarafıma ve habertekniker.com haber sayfasına ulaşan e-mail ve mesajlarında Teknikerlerde haklı olarak ülkemizi tekrar veya ilk defa yönetmeye aday siyasi partilere ve cumhurbaşkanı adaylarına seslerini duyurmak ve sormak istiyorlar, onlarca geçen yıllar süresince meslek yüksek okulu mezunu Teknikerler için neler yaptınız? 

- Bu güne kadar bir çok defa yasa teklifi olarak hazırlanan ve T.B.M.M. bulunan siz siyasetçilerimize ulaştırılan Tekniker Odaları Birliğini neden kurmadınız?

- 3795 sayılı kanunun Görev-Yetki-Sorumluluk gereklerini neden yerine getirmediniz?

- Bir çok alanda kanunen üniversite mezunu sayılan Teknikerlere almış oldukları eğitimin karşılığı olacak olan mesleki hakları neden verilmiyor?

- Teknikerlerin eğitimleri karşılığı almış oldukları haklarını (yapı denetim, inşaat,elektrik,gıda,...) çıkarılan kanunlar ile neden mühendislere devrettiniz.
- Çoğunluğu alaylı ilköğretim seviyesinde eğitim almış ve mesleki eğitim almamış esnaf sanatkar odalarına yüksek öğrenim görmüş Teknikerleri mesleklerini icra etmek istediklerinde üye olmaya neden zorluyorsunuz?

- Meslek Yüksek Okulalrına ortaöğretimden sınavsız geçişi çıkarılan kanunlar ile sağlarken, Teknikerlere lisan öğrenimlerine devam etmek isteyenlere kısıtlı kontanjan dahilinde DGS sınav engelini koymanızın sebebi nedir?

- Ülke ekonomisinde ve kalkınma hedeflerinizde Teknikerlere ihtiyacınız yok ise Meslek Yüksek Okullarının devam ettirilmesinde ve her yıl yenilerinin açılmasında ısrarcılığınızı gerekçesi nedir?

- Yüzlerce farklı branştan mezun meslektaşlarımız KPSS'de başarılı olmasına rağman, sayıları onlarla ifade edilecek branşlara neden Tekniker istihdamı sağlamıyorsunuz?

- Avrupa Birliği müktesebatına yer lan, YÖK'ün uluslararası anlaşmalarında imzaladığı Bologna Süreci ve Lizbon Protokolünü ülkemizdek mezun durumdaki Teknikerler için neden uygulamadınız?

- 24 Haziran seçimlerine ilerler iken seçim beyannamelerinizde Teknikerler sorunları ve çözüm önerileriniz neden yer almıyor?

Yukarıda bizlere gelen mesajlardan derlediğim Teknikerlerin soru ve sorunlarını yeni dönem Cumhurbaşkanı adaylarımıza ve milletvekili adaylarımıza buradan kamuoyu önünde iletiyorum. Aday siyasetçilerimiz tarafımıza ulaşırlar ise cevaplarınıda yine buradan kamuoyu ile paylaşacağımı duyuruyorum.

Şevket GÖLÜK
Tekniker & Yazar 
Teknikerler Birliği (e) Genel Başkanı
[2018]













  
1835 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Hava Durumu