• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker
Sadık GÜLTEKİN
sadikgultekin@habertekniker.com
Bu okulun öğrencileri daha mezun olmadan iş teklifi alıyor.
06/12/2014

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu (Kavram M.Y.O.), reel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştiriyor. Çalışacağı firmayı bugünden belirleyip daha mezun olmadan sözleşme yapan öğrenciler var. Kavram M.Y.O., öğrencilerini Avrupa’ya ve Amerika’ya da gönderiyor.

Gelişmiş bir ekonomiye sahip olabilmenin en önemli unsurları nitelikli, katma değer üreten ve istihdam edilebilir iş gücüdür. Ülke ihtiyaçları doğrultusunda konusunda uzman, teknolojiye hakim, mesleki ve teknik eğitime sahip donanımlı bireyler yetiştirmek ise yükseköğretim kurumlarının başlıca görevlerindendir. Türkiye’de üniversiteler ve meslek yüksekokulları bu önemli görevi üstlenmiş durumdadır. Özellikle meslek yüksekokulu mezunları yoğun mesleki müfredatları ve son yıllarda gösterdikleri akademik performanslarla artık en az lisans mezunları kadar hatta reel sektörde üniversite mezunlarından daha fazla rağbet görür oldular.

2007 yılında kurulan İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu aslında 40 yıla yaklaşan bir eğitim markasının en genç temsilcisidir. Bugüne kadar verdiği 800’e yakın mezunun iş hayatındaki performansları bu başarının tesadüf olmadığını gösteriyor.

Yoğun mesleki eğitim

Reel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi amaç edinen Kavram Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşen yoğun mesleki eğitim sayesinde öğrenciler alanlarında tam donanımlı bir şekilde mezun oluyor ve ekonomiye katma değer sağlayan bireyler olarak iş hayatındaki yerlerini alıyorlar.

Kavram Meslek Yüksekokulu, farklı sektörlerdeki çözüm ortakları sayısını her geçen gün arttırarak Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü aracılığıyla öğrencilerine staj, mezunlarına ise istihdam olanakları sağlıyor. Aşçılıktan dış ticarete, grafik tasarımdan çocuk gelişimine kadar çeşitli meslek alanlarında ön lisans eğitimi veren yüksekokul, bölümlerinin reel sektörle olan ilişkilerini güçlü tutmak için yaptığı anlaşmalarla da dikkat çekiyor. Örneğin “Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Tıbbi Dokümantasyon” ve “Sekreterlik” bölümü okuyan Kavram’lı öğrenciler Pendik bölge hastanelerinde uygulama ve stajın yanı sıra iş imkânı da yakalama fırsatı buluyorlar.

Kavram Meslek Yüksekokulu farklı ve iddialı akademik çalışmalarla da ilgi çekiyor. Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın tek “Çorap ve Moda Tasarım Bölümü” bunlardan sadece biri. Bu bölümün öğrencileri çorap sanayicilerinden o kadar yoğun ilgi görmüş ki, çalışacağı firmayı bugünden belirleyip sözleşme yapanlara rastlamak bile mümkün oluyor.

Yabancı dilin önemi

Çorap Sanayicileri Derneği ile yapılan işbirliği, Kavram Meslek Yüksekokulu’nu o ütopik “Üniversite-Sanayi İşbirliği”ni gerçekten hayata geçiren bir okul yapmış. İş hayatında yabancı dilin, özellikle İngilizce’nin önemini bilen Kavram Meslek Yüksekokulu, İngilizce hazırlık sınıfını yurt dışı lisan kurumlarının müfredat ve yaklaşımlarıyla güçlendirirken öğrencilerini Erasmus ve diğer yurt dışı alternatifleriyle Avrupa ve Amerika’ya göndererek mesleki ve sosyal gelişimlerine önemli katkılarda bulunuyor.

 

Sadık GÜLTEKİN

sgultekin@gazetevatan.com

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 


1346 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

EN ÇABUK İŞ BULUNAN SEKTÖRLER - 25/04/2017
Üniversiteye başlayacak gençlerin, öncelikle hangi alanlara ilgi duyduklarını keşfetmeleri gerekiyor.
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir