• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Görevleri diyaliz sertifikası alan hemşireler tarafından yapılan, diyaliz teknikerleri seslerinin duyulmasını istiyor. Atama isteyen diyaliz teknikerleri ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

Diyaliz Teknikerleri görevlerinin hala hemşireler tarafından yerine getiriliyor olmasına tepki gösteriyor. Haber Tekniker olarak takipçilerimiz tarafından bizlere gönderilen mağduriyetleri gündeme getirmeye devam ediyoruz. Bu haberimizde Diyaliz Teknikerleri tarafından tarafımıza gönderilen bir yazıyı sizlerle paylaşacağız.

Bildiğiniz üzere Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan T.C.Sağlık Bakanlığı Personeli İş Ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik 22 Mayıs 2014 Perşembe günü resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlık bünyesinde görev alan tüm sağlık personelinin görevleri ve sorumlulukları bu yönetmelik ile tanımlandı. Bizde 2014 yılında bu yönetmelik ile alakalı onlarca haber yayınlamıştık. Diyaliz Teknikeri tanımı da bu yönetmelikte yer almış ve görev ve sorumlulukları belirlenmişti.

Diyaliz teknikerleri tarafından tarafımıza gönderilen yazıda; T.C. Sağlık Bakanlığı’nın hemodiyaliz servislerinde yaşanan sağlık personeli sıkıntısı nedeniyle hemşirelere, diyaliz servislerinde çalışma sertifikası vererek bu açığı kapatmaya çalıştığını, lakin artık diyaliz teknikeri olarak yeterli mezun sayısına ulaştıklarının altı çizildi.

Diyaliz Teknikerleri; yılda 15.000- mezun verdiklerini, Sağlık Bakanlığı hemodiyaliz ünitelerinde 8.000- sertifikalı hemşire çalıştığını, buna karşın 390 Diyaliz Teknikerinin görev yaptığını belirttiler.

Teknikerler; diyaliz sretifikası olan hemşirelerin kendi servislerine çekildiklerinde hemşire açığının büyük bir oranda ortadan kalkacağını düşünüyorlar.

















545 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir