• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

T.C.Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) Meslek Elemanı veya Tekniker elemanı unvanlarını kullana bilecek bölümleri açıkladı.

T.C.Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) üniversitede bölümünü bitirip, mezun oldukları bölümde hangi unvanı kullanacaklarını belireme yetkisine sahip olan bir kurumdur. Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) meslek elemanı veya Tekniker elemanı unvanlarını kullana bileceği bölümler haberimizde olacaktır.

Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) belirlediği bölümler şunlar; Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri, Deniz Brokeriği, Sağlık ve Turizm İşletmeciği, Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği, Moda Yönetimi, Geoteknik, Unlu Mamuller Teknikerliği, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği, Uçuş Hareket Yöneticiliği, Kültür Balıkçılığı, Web Tasarım ve Kodlama, Polimer Teknolojisi, Çiçek Düzenleme, Çim alan tesisi ve yönetimi, Denizci Sağlığı ve Gemi Aşçılığı belirlediği 16 bölüm bulardır.

Yeni açılmış olan bu bölümlerin hangi meslek dalı içerisinde geçeceği 7 Aralık 2016 tarihinde Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş, 2880 sayılı kanunun gerekli maddesi uyarınca M.Y.O. çalışma gruplarının görüşleri dikkate alınarak yukarıda belirtilen bölümlere Tekniker ve meslek elamanı verilmesi uygun görülmüştür. Yüksek Öğretim Daire Başkanlığı kararı ile tüm üniversiteler gönderilmiştir.






























809 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir