• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Devlet memurlarının tazminat ödemelerinin kurumlara göre farklı belirlenmesi; aynı unvanda, aynı derece/kademede ve hizmet süresinde olan memurların farklı ücret almasına neden olmaktadır.

Kurumlara VHKİ maaşı Tekniker(TH) maaşından daha düşük olmasına rağmen, bazı kurumlarda ise durum farklıdır.

Aylık maaş ödemelerinde tazminat olarak “Özel Hizmet Tazminatı”ndan yararlanan Devlet memurlarından Tekniker (TH) unvanlı kadrolarda bulunanların aylık net maaşlarına bakıldığında, aynı derece/kademe ve hizmet süresindeki Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenlerine göre daha yüksek maaş aldığı görülmektedir.

Ancak, tazminat olarak “Adalet Hizmetleri Tazminatı”nın ödendiği kurumlarda ise aylık seviyesi ilk dört derecede olup kadrosu 3.derecede olan VHKİ net maaşı, aylık seviyesi aynı olan (TH) Tekniker maaşından dada fazla olabilmektedir.

Tazminattan kaynaklı fark

Devlet memurlarının tazminat ödemelerinin kurumlara göre farklı belirlenmesi; aynı unvanda, aynı derece/kademede ve hizmet süresinde olan memurların farklı ücret almasına neden olmaktadır. (Mahalli idareler personeline sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödenmesi de benzer sonuçlar doğurmaktadır.)

Benzer bir durum, Özel Hizmet Tazminatı yerine memurlara bazı kurumlarda yapılan Adalet Hizmetleri Tazminatı ödemesinden kaynaklanmaktadır. Örneğin; Yüksek Mahkemeler, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay, İl ve İlçe Seçim Kurulları ile adli, idari ve askeri yargıda (ceza infaz kurumları ve icra müdürlükleri personeli dahil) fiilen görev yapan bazı memurlara ödenen Adalet Hizmetleri Tazminatı oranlarının sınıf, unvan ve dereceler itibariyle belirleniş şekli, emsal personelin maaş miktarını farklılaştırmaktadır.

VHKİ ve Tekniker(TH) maaşı

VHKİ ile Tekniker(TH) unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurlarının maaş miktarı arasındaki, kurumlardan kaynaklı farklılık konusunda bilgi vermesi bakımından; kazanılmış hak aylık seviyesi 1/4 olup, hizmet süresi 25 yıl veya daha fazla olanlara ilişkin bilgilere aşağıdaki tabloda yer verilmiştir. (VHKİ’nin kadro derecesi 3)

Tabloda da görüleceği üzere;

-Özel Hizmet Tazminatı ödenen bir kurumda,  Tekniker net maaşı VHKİ net maaşından 402 TL fazladır.

-Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenen bir kurumda, Tekniker net maaşı VHKİ net maaşından 6 TL eksiktir.

Tazminat türüne göre kurumlar

D/K

Hizmet Yılı

Aylık Net Maaş (15/4/2017)

Tekniker

VHKİ

*Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenen kurumlarda

(Yüksek Mahkemeler, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay, İl ve İlçe Seçim Kurulları ile adli, idari ve askeri yargı, ceza infaz kurumları ve icra müdürlükleri)

1/4

25 yıl ve üzeri

3.329 TL

3.335 TL

*Özel Hizmet Tazminatı ödenen kurumlarda (mahalli idareler hariç)

1/4

25 yıl ve üzeri

3.329 TL

2.927 TL


NOT:
-Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.
-Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.
-Çalışılan kurum, bölge ve yerden kaynaklı ek tazminat ve yan ödeme farklılıkları dikkate alınmamıştır.
-Sendika aidatı ve toplu iş sözleşmesi ikramiyesi dikkate alınmamıştır.






Kaynak: memurunyeri.com













494 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir