• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

İZMİR'de, harita ve kadastro mühendisleri, tekniker ve teknisyenlerini bir araya getirecek olan 'Harita Kadastro Eğitim Bilim ve Kültür Vakfı' kuruluyor.

Harita, kadastro alanında faaliyet gösteren mühendis, tekniker ve teknisyenlerin çalışan ve okuyan çocuklarına, mesleki eğitim ve becerilerinin geliştirilmesi konusunda destek olmak, meslek dayanışmasını sağlamak okul, kitaplık, işlik, laboratuvar, öğrenci yurdu yaptırmak gibi hedeflerle yola çıkan Harita Kadastro Eğitim ve Kültür Vakfı için ilk adım atıldı.

Kuruluş çalışmaları devam eden Vakfın geçici yönetim kurulu; Ali Ekber Gül, Tayfun Varlı, Suzan Doğan Güven Koçak, Ozan Sayar'dan oluştu. Vakfın tescili için Ali Ekber Gül yetkili kılınırken Mütevelli Heyeti'nde ise Coşkun Erenay, Ali Ekber Gül, Asım Çiftçi, Doç. Dr. Alican Demirkesen, Erkin Kalan, Halil İbrahim Sümerkan, Hatice Uğurlu, İbrahim Çimen, Kerime Şafak Yıldırımer, M. Alper Sezer, Ozan Sayar, Özgür Ali Ünal, Sadık Erezer, Sevinç Yıldız, Suzan Doğan, Tayfun Varlı, Turgut Yerlikaya, Vedat Özdemir, Yar. Doç. Dr. Güven Koçak ve Yılmaz Şahin yer aldı.

İzmir'de haritacılar vakıf çatısı altında birleşiyor

Kuruluş çalışmaları devam eden Vakfın, yönetim kurulu üyeleri, mütevelli heyet üyeleri, meslek duayenleri yıl sonu yemeği için Güzelbahçe Yalı Balık Restoran'da buluştu. Harita ve kadastrocular hem kuruluş çalışmaları gözden geçirdi hem de yeni yılda meslek adına atılacak adımları görüştü. Vakfın kuruluş çalışmaları için yetkili olan Harita Mühendisi Ali Ekber Gül, yemekte yaptığı konuşmada vakfın kuruluş işlemlerinin sürdüğünü belirtip Adana'da kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangın faciasını hatırlattı, yurt ve burs konularının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Mütevelli Heyet üyeleriyle yaptıkları görüşme sonunda öğrenci burslarında kız öğrencilere yüzde 70 ağırlık verilmesinin kararlaştırıldığını belirten Gül, "Ülkemizde maddi kaynak oluşturmak insan kaynağı oluşturmaktan çok daha kolay. Birçok köy okulu kapatıldığında ekonomik durumu yetersiz olan birçok öğrenci maalesef ciddi bir insan kaynağı olarak yanlış kurumlarda yetersiz bilgi ile eğitilmektedir. Bizler öncelikli olarak ekonomik durumu kötü olan veya iş kazası geçirmiş veya vefat etmiş meslektaşlarımızın çocuklarına sahip çıkmak için yola çıktık. Aynı zamanda bu tür ailelere maddi ve manevi desteklerimiz vakfımızın resmi olarak kurulması ile başlayacaktır. Bizlere verdiğiniz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ederim. Siz değerli meslektaşlarımızla daha güçlüyüz" dedi.

Harita ve kadastrocular, yeni yılda barış, mutluluk dilekleriyle yemekten ayrıldı.







568 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir