• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Şef maaşı Tekniker maaşına göre daha az iken, bazı kurumlarda tersi durum söz konusudur.

Kamu kurum ve kuruluşlarında Şef kadrosunda olanların aylık net maaşı genellikle Tekniker kadrosunda olanlara göre daha az iken, bazı kurumlarda ise tersi bir durum söz konusudur.

Aylık maaş ödemelerinde Özel Hizmet Tazminatından yararlanan Devlet memurlarından (GİH)Şef ve (TH)Tekniker unvanlı kadrolarda görev yapanların aylık net maaşlarına bakıldığında; aynı derece/kademe ve hizmet süresinde olan Teknikerin, Şef kadrosunda olanlara göre daha yüksek maaş aldığı görülmektedir.

Öte yandan, Devlet memurlarına Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenen kurumlarda ise Şef maaşı, Tekniker kadrosunda olanların maaşına göre daha yüksek olabilmektedir.  

Tazminat ödemelerinde fark

Devlet memurlarının tazminat ödemelerinin kurumlara göre farklı belirlenmesi; aynı unvanda, aynı derece/kademede ve hizmet süresinde olan memurların farklı ücret almasına neden olmaktadır. (Mahalli idareler personeline sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödenmesi de benzer sonuçlar doğurmaktadır.)

Benzer bir durum, memurlara Özel Hizmet Tazminatı yerine bazı kurumlarda ödenen Adalet Hizmetleri Tazminatı oranlarına ilişkin belirlemeden ortaya çıkmaktadır.  Örneğin; Yüksek Mahkemeler, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay, İl ve İlçe Seçim Kurulları ile adli, idari ve askeri yargıda (ceza infaz kurumları ve icra müdürlükleri personeli dahil) fiilen görev yapan memurlara Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenirken, bu tazminatın unvan ve dereceler itibariyle oranlarının belirlenmesinden kaynaklı olarak, emsal personelin maaş miktarı farklı olmaktadır.

Şef ve Tekniker maaşı

Şef (GİH) ile Tekniker (TH) unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları arasındaki maaş farkının, kurumlara göre değişimi konusunda bilgi vermesi bakımından, memurunyeri.com olarak; kazanılmış hak aylık seviyesi 1/ 4 olan ve hizmet süresi 25 yıl veya daha fazla olanlara göre yaptığımız çalışmada aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır.

Özel Hizmet Tazminatı ödenene kurumlarda, Tekniker kadrosunda olanlar Şef kadrosunda olanlara göre aylık net 267 TL fazla maaş alırken; Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenen kurumlarda Şef kadrosunda olanlar Tekniker kadrosunda olanlara göre aylık net 93 TL daha fazla maaş alabilmektedir.

KurumAylık SeviyesiHizmet YılıAylık Net Maaş (15/6/2016)
ŞefTekniker

*Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenen kurumlar

(Yüksek Mahkemeler, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay, İl ve İlçe Seçim Kurulları ile adli, idari ve askeri yargı, ceza infaz kurumları ve icra müdürlükleri)

1/425 yıl +3.172 TL3.079 TL
*Özel Hizmet Tazminatı ödenen kurumlar (mahalli idareler hariç)1/425 yıl +2.812 TL3.079 TL

NOT:
-Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.
-Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.
-Çalışılan kurum ve yerlerden kaynaklı ek tazminat ve yan ödeme farklılıkları dikkate alınmamıştır.
-Sendika aidatı ve toplu iş sözleşmesi ikramiyesi dikkate alınmamıştır. 


Kaynak: memurunyeri.com







550 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir