• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

İş dünyasının saygın şirketlerinin yıl boyunca Fatih Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda eğitimler vereceği projede, öğrenciler iş hayatına daha donanımlı başlamalarını sağlanacak.

Fatih Üniversitesi, “Üniversite-Sektör” işbirliğini sağlamak ve öğrencilerini meslek hayatına daha donanımlı hazırlamak için girişimlerine devam ediyor.

Markalı Kariyer Eğitimi adlı projenin hayata geçirilebilmesi için Üniversite ve iş dünyasının seçkin kurumları arasında imza töreni gerçekleşti.

MARKALI KARİYER , FATİH MESLEK YÜKSEK OKULU
İş dünyasının saygın şirketlerinin yıl boyunca Fatih Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda eğitimler vereceği projede, öğrenciler iş hayatına daha donanımlı başlamalarını sağlanacak.

Markalı Kariyer Eğitimi projesi toplantıları Üniversitenin Büyükçekmece Kampüsü'nde gerçekleşti. Toplantıların ardından Fatih Üniversitesi ile Bank Asya, TUSKON, Medya Derneği, Deneteam, Kaynak Holding ve Fatih Koleji yetkilileri arasında protokol imzalandı.
MARKALI KARİYER, FATİH MESLEK YÜKSEKOKULU
İmza töreninde konuşan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan sadece eğitimin meslek öğrenilmesinde yeterli olmadığının altını çizdi:  “Öğrenci eğitimini okulda tamamlar ama kendine yeni bir bakış açısı ve ufuk kazandıramazsa bu eğitim tek başına yeterli olmayacaktır. Bizim bu tür projelerle amaçladığımız meslek hayatında aktif olan marka isimlerle öğrencilerimizi bir araya getirmek ve öğrencilere çalışma hayatına karşı ön bellek oluşturmaktır. ” dedi.

Projenin avantajlarını işveren açısından ele alan Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz :  “Bank Asya bünyesinde 300’e yakın Fatih Üniversitesi mezunu çalışıyor. Bu sayı her geçen yıl artacağa benziyor. Bu tür projeler sektördeki ihtiyaca cevap verecek niteliktedir. Her yeni alınan elamanın kuruma uyum süresi farklılık arz ediyor. Bizim hedefimiz o süreci kısaltmak. Bu süreç bu tür organizasyonlarla daha da kısalacak ve iş motivasyonunu hızlandıracaktır.”  diye konuştu.
İmza töreninin ardından konuşan Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Memecan medyada usta- çırak ilişkisinin varlığından söz etti: “Yaz döneminde Fatih  Üniversitesi’nden bize birçok öğrenci staja geliyor. Gelen öğrencilere daha fazla tecrübe yaşatabilmek için çok fazla çalıştırıyoruz. Üstüne bu ödülü almak bizim içinde çok güzel oldu. Üniversiteyle sektörün bu şekilde bir anlaşmayla bir araya gelmesi gelecek nesillerin daha çabuk meslek hayatına adapte olmasını sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.


















712 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir