• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

T.C. Mersin Üniversitesi Tarsus Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi ve Moda Tasarım programları öğrencilerinin KOSGEB Girişimciliği Destekleme Programı kapsamında aldığı Uygulamalı Girişimcilik eğitimi tamamlandı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tarsus Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi ve Moda Tasarım programları öğrencilerinin KOSGEB Girişimciliği Destekleme Programı kapsamında aldığı Uygulamalı Girişimcilik eğitimi tamamlandı. Eğitimi başarıyla tamamlayan 98 öğrenciye katılım belgeleri, düzenlenen törenle verildi.



Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Tarsus Meslek Yüksekokulu ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen törene Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Berat Barış Buldum, Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, Tarsus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Utku Bağcı, öğretim elemanları ve eğitim alan öğrenciler katıldı. Törende Girişimci Kadınlar Derneği (GİŞKAD) geçmiş dönem yönetim kurulu üyesi Yelda Narin ve Mehmet Deniz birer konuşma yaptı. Yaşam öyküsü, mesleği, markası ve tasarımları hakkında bilgiler aktaran Narin, mesleğe başlaması, kendini geliştirmesi ve yarattığı markanın kurumsallaşması ile ilgili detayları öğrencilerle paylaştı. GİŞKAD’dan da bahseden ve derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Narin, profesyonel yaşamda sivil toplum kuruluşları içinde bulunmanın güzel bir enerji verdiğini söyledi. Öğrencilere STK’ların içinde yer alma ve aktif olarak sosyal projelere katkı sağlam tavsiyesinde bulunan Narin, "Sizler Tarsus MYO öğrencileri olarak, temelden edindiğiniz meslek eğitimleriniz, aldığınız uygulamalı girişimcilik eğitimi ve kendi girişimci ruhunuzu besleyerek, iş hayatına yaşıtlarınıza göre çok önlerde başlayacaksınız. İdeallerinize giden yolda inanmak, kendine güvenmek ve adım adım yol almak gelecekte kendi işinizin oluşmasını ve devamlılığını sağlayacaktır" diye konuştu.

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz ise girişimcilik üzerine bir sunum yaptı. Her başarılı iş insanının ilginç bir hikayesi olduğunu söyleyen Deniz, kendi iş hayatının temelini oluşturan kısa bir öyküden söz etti ve önemli olanın ne istediğini bilmek olduğunu söyledi. MESİAD’ın kuruluşu, temel ilkeleri ve faaliyetleri hakkında bilgi aktaran Deniz, girişimci gençler için dernek bünyesinde açılan İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM) hakkında da salondakileri bilgilendirdi. Girişimciliğin zor bir iş olduğunu ve mücadele gerektirdiğini ifade eden Deniz, girişimcinin özelliklerini sıraladı ve kendine güven, işini zevkle yapmak, iyi araştırmak ve bildiği işi yapmak gibi özelliklerin çok önemli olduğunu kaydetti. Girişimcilerin ilk 5 yılda bazı genel sorunlarla karşılaştığını belirten Deniz, girişimcilikte temel ilkenin cambazlık, uyanıklık, dolandırma, haksız kazanç gibi kirli ilişkilerden uzak durmak, bilgelik, erdem, doğruluk, sadakat, paylaşım ve yardımseverlik gibi evrensel karakter ilkelerine sarılmak olarak tanımladı.

TARSUS MESLEK YÜKSEK OKULU

Konuşmaların ardından KOSGEB Girişimciliği Destekleme Programı kapsamında verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılan Tarsus Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi ve Moda Tasarım programları öğrencilerine katılım belgeleri verildi.













654 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir