• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin oluşturduğu “Göle Alternatif Hareket Topluluğu” hazırladıkları proje ile Toplum Gönüllüleri Vakfı çatısı altında gerçekleştirilen “Sağlıklı Gençlik Hareketi Projesi”ne katılma hakkı kazandılar

T.C. Ardahan Üniversitesi Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin oluşturduğu “Göle Alternatif Hareket Topluluğu” hazırladıkları proje ile Toplum Gönüllüleri Vakfı çatısı altında gerçekleştirilen “Sağlıklı Gençlik Hareketi Projesi”ne katılma hakkı kazandılar.

Sağlıklı Gençlik Hareketi Proje eğitimine katılacak olan Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Sinan BİNGÖL, Ceylan EREN ve Ceylan KAHRAMAN, Sivil Toplum – TOG, Gönüllülük, Ekip Çalışması, Erken Gençlik Dönemi özellikleri ve  Erken Gençlikle İletişim, Sağlıklı Yaşam, sigaranın zararları ve sigara bağımlılığı konularında beş gün süren bir eğitim alacaklarını ifade ettiler.


Projede; gençlerin, genel sağlık algısı ve sigaranın sağlığa etkileri ile ilgili bilgi sahibi olmalarını, bu bilgileri aktarabilecek becerileri edinmelerini amaçladıklarını söylediler. 

Öğrenciler, projeye katılma aşamasında kendilerine destek olan Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Bora TOPAL’a ve Göle İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulselam TALUK’a teşekkür ettiklerini belirttiler. 

Toplum Gönüllüleri Vakfı sahasında projeyi gerçekleştirecek Toplum Gönüllüsü gençler formal olmayan eğitim modülleriyle tasarlanmış bir eğitime katılıyorlar. Eğitim sonrasında yerel ekipler ile konu özelinde tek günlük atölyeler gerçekleşiyor. Toplum Gönüllüsü gençler; 15-17 yaş grubu lise öğrencileriyle gerçekleştirilen 8 haftalık uygulamalarla olumlu sağlık davranışları, sigaranın zararları, sigara bağımlılığı ile ilgili farkındalık yaratmayı hedefliyorlar.

Projeye katılma hakkı kazanan diğer ekipler: Bolu Toplum Gönüllüleri, Denizli Toplum Gönüllüleri, Dicle Toplum Gönüllüleri, Isparta Toplum Gönüllüleri, Kırıkkale Toplum Gönüllüleri, Kocaeli Toplum Gönüllüleri, Nazilli Toplum Gönüllüleri ve Yalova Toplum Gönüllüleri’dir.











915 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir