• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Elektrik Programı öğrencileri Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeydi



İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Elektrik Programı öğrencileri Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeydi. Bu bölgede yer alan Ataer Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’ye Prof. Dr. Süha Bayındır’ın organize ettiği bir teknik gezi düzenlendi.


Öğrenciler bu gezi ile Ataer Enerji Elektrik Üretim A.Ş’ye ait 49 MW Kurulu güçte 2 gaz türbini jeneratörü ve 27 MW kurulu güçte bir buhar türbini jeneratörü, hava soğutmalı kondanser ve yardımcı tesisleri yerinde inceleme fırsatı buldular.


İlk etapta tesisin Genel Müdür Yardımcısı Sayın Cenk Hüner Bey öğrencilerimize tesis hakkında genel bilgiler verdi. Cenk Bey; tesisin 1996 yılında kurulduğunu ve tesisin doğalgazdan elektrik üreten bir santral olduğunu belirtti.


Şalt sahasında yapılan incelemelerde; öğrenciler baraları, kesicileri, ayırıcıları, trafoları, işletme halinde görme fırsatı buldular. İşletme bakım amiri Murat Doğan Bey, şalt sahasında çalışırken dikkat edilmesi gereken konuları öğrencilerimize aktardı. Şalt sahasında çalışırken iş güvenliği tedbirlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Murat Bey, koordineli çalışmanın önemini vurguladı.



Kontrol birimini de gezen öğrencilerimize koruma röleleri, senkronizasyon ünitesi, uyartım ünitesi hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerimiz kumanda odasında, sistemden gelen bilgiler ile ölçüm ve arıza bilgilerinin nasıl takip edildiğini ve genel kontrollerin nasıl yapıldığını öğrenme şansı buldular.


Bu gezi sonucunda öğrencilerimiz genel olarak bir doğal gaz çevrim santralinde elektrik üretimi ve dağıtımı ile ilgili elemanların neler olduğunu, bu elemanların görevlerini ve bunlarda meydana gelebilecek olası arızaların nasıl giderilebileceğini öğrendiler.




 


991 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir