• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Batı Karadenİz’İn İlk Optisyenlİk Laboratuvarı Bartın M.Y.O.'da Açıldı.

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Optisyenlik Laboratuvarı açıldı.

Batı Karadeniz’in ilk Optisyenlik Laboratuvarı olma özelliğini taşıyan laboratuvarın açılış törenine Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Baro Başkanı Ferhat Parlatır, il müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.



SHMYO Optisyenlik Programının amacı, görme bozukluklarının düzeltilmesi ve giderilmesi için tasarlanmış optik gereçleri tedarik eden ve hastaya uygulanmasını sağlayabilecek düzeyde eğitim görmüş kalifiye sağlık teknikerlerini ülkemize kazandırmaktır. Program kontenjanımız, I. ve II. öğretim olmak üzere 60 kişidir. Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz, optisyen unvanı ile kendi optik mağazalarını açabilecekleri gibi, optisyenlikle ilgili işletmelerde yönetici olarak ve optik fabrikalarda çalışabilmektedirler.

Optisyenlik Laboratuvarının bölgede ilk olma özelliğini taşıdığını belirten Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. İbrahim TÜMEN, “Hem öğrencilerimize hem de Ar-Ge laboratuvarına hizmet anlamında çalışmalarımızı giderek geliştirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.















1193 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir