• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Plato Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Programı, 2. İstanbul Açık Kaynak Kodlu KNIME Yazılımıyla Veri Madenciliği çalıştayına ev sahipliği yaptı.

KNIME Yazılım firmasından Dr. Tobias Kötter ve Plato Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Silahtaroğlu tarafından üç oturumda gerçekleşen çalıştayda açık kaynak kodlu yazılım olan KNIME programı ve yeni eklentileri katılımcılara sunulurken veri madenciliği çalışmalarından söz edildi.

21 Ekim Salı günü düzenlenen çalıştayın ilk bölümünde Dr. Tobias Kötter,  KNIME yazılımının genel çerçevesinden söz ederken ikinci bölümde Doç. Dr. Gökhan Silahtaroğlu halen faaliyette olan bir e-ticaret sitesinde yapılan gerçek bir çalışmayı katılımcılarla paylaştı.  Örnek çalışmada İnternet üzerinden alış veriş yapan müşterilerin mouse hareketlerini takip ederek müşterilerin cinsiyet tahmini yapılarak çalışmanın sonuçları çalıştayda tartışıldı.



Üçüncü bölümde Dr. Tobias Kötter çeşitli veri tabanlarına, işletme uygulamalarına, Oracle Hadoop yazılımına ve Twitter, Google gibi internet kaynaklarına bağlanma yöntemlerini ve Big Data olarak isimlendirilen veri kümelerinin nasıl çekileceğini katılımcılarla paylaştı.

Çalıştaya, Bilgisayar Programcılığı öğrencilerinin yanı sıra  akademik ve iş dünyasından çok sayıda seçkin temsilci katıldı.















1371 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir