• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Öğrencisinden Çocuk Kayıplarını Önleyen Proje.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Öğretim Görevlisi Emre Avuçlu ve öğrencilerinin hazırladığı projeler hayatı kolaylaştırıyor. Aksaray’da ve çeşitli bilimsel yarışmalarda sergilenen ve Bakanlık dergisinde yayınlanan projeler büyük ilgi görüyor.  

- Cihazın Maliyeti Sadece 20 Lira -  

ASÜ TBMYO Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencisi Yeter Antep, bir alışveriş merkezinde annenin çocuğunu kaybetmesine tanıklık etmesinden etkilenerek, “Çocuğun Güvende” isminde bir cihaz geliştirdi. Durumdan hayli olumsuz etkilenen Antep, bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması için çocuk kaybolma vakalarını azaltacak bir proje geliştirmek istedi. Öğretim Görevlisi Emre Avuçlu ile birlikte yaptığı araştırma ve çalışmalar neticesinde “Çocuğun Güvende” ismini verdiği cihazı tasarlayan Antep, cihazın maliyetinin sadece 20 lira olduğunu ve bu cihazın kullanılmasıyla kayıp çocuk vakalarının azalacağını söyledi.  

 Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

- Ses Sinyalleri Anneyi İkaz Ediyor -

 Yeter Antep yaptığı açıklamada, “Çocuk kaybolmaları, hem aileleri hem de çocuklarını psikolojik açıdan derinden etkiliyor. Ben de bu projeyi, bir çözüm olarak düşündüm” şeklinde konuştu. Projenin; anne ve çocuğun üzerlerine takılan iki cihazdan oluştuğunu belirten Antep, “Çocuk annenin yanından belli bir mesafe uzaklaştığı zaman, cihaz sesli sinyal göndermeye başlıyor. Sesin şiddeti, annenin durumu gürültülü ortamlarda bile fark edebilmesini sağlıyor. Bu projeyle çocuk kayıpları azalacaktır” dedi. Yeter Antep, proje çalışmalarında kendisine yardımcı olan TBMYO Müdürü Doç. Dr. Necmettin Şahin’e ve Öğretim Görevlisi Emre Avuçlu’ya teşekkür etti.  

İlgili çalışmayı inceleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da, sosyal sorunlara çözüm üreten projeleri önemsediğini ifade etti ve “Başta hocalarımız olmak üzere, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen öğrencimizi kutluyorum” dedi. 

 BEBEK KAYBOLMASINA PROJE








1185 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir