• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Plato Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle “Hayat Boyu Öğrenmede Fırsatlar: E-Öğrenme ve Yeni Teknolojiler” Sempozyumu düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Plato Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle “Hayat Boyu Öğrenmede Fırsatlar: E-Öğrenme ve Yeni Teknolojiler” Sempozyumu düzenlendi.

Plato Meslek Yüksekokulu Balat Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyum, hayat boyu öğrenmede ortaya çıkan fırsatlar olarak başta e-öğrenme olmak üzere yeni öğrenme yöntemlerini ve bu konu ile ilgili güncel sorunları tartışmalara katkıda bulunmayı amaçladı.

Yazıcı; “Hayat boyu öğrenmeyi toplumdaki her birey için mümkün kılmayı amaçlıyoruz!”

Sempozyumun açılışında konuşan Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, Plato Meslek Yüksekokulu olarak yüz yüze ve e-öğrenme sistemlerinin bir arada gerçekleştirildiği karma öğretim modeli uyguladıklarını söyledi. Yazıcı, Yüksekokul olarak e-öğrenmeyi önemsediklerini ve meslek öğretiminde kullanımının artması gerektiğini ifade etti. Plato Meslek Yüksekokulu olarak hem Türkiye’de ve Orta Asya’da karma eğitime çok kaynak ayırdıklarının altını çizerek şunları söyledi; “Plato Eğitim Grubu e-öğrenme alanında verdiği dersler, ürettiği içerik ve kullandığı altyapı ile bu alanda öncülük etmeye baş koymuş bir kurumdur. Birçok ilke imza atarak, öncülük ettik. Eğitim ve öğretim sürecini zenginleştirmek ve verimliliğini arttırmak amacıyla uygun teknolojileri sürece entegre etmeyi ve bu süreci mekândan bağımsız kılıp hayat boyu öğrenmeyi toplumdaki her birey için mümkün kılmayı amaçladık.”



Sempozyumda konuşan Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkan Vekili Dr. Mustafa Melek, Plato Meslek Yüksekokulu ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasındaki işbirliği ile 3 öğretim yılı boyunca Olgunlaşma Enstitüleri’nde uygulamalar gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Melek, bu uygulamalar ile eğitim alanında neler yapabileceklerini irdelediklerini belirterek yüz yüze dersler ile uzaktan eğitim teknolojilerinin birlikte yer aldığı karma bir modeli 14 olgunlaşma enstitüsünde yürüttüklerini kaydetti.

Biçerli; “İnternetten önce ve internetten sonra”

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli ise  dünyanın baş döndürücü bir hızla döndüğünü belirterek yeni dönemi internetten önce ve internetten sonra diye niteledi. Biçerli, Türk eğitim sistemi için Fatih Projesi’nin önemine değinirken 2020 sonrası kuşak için hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Sempozyumun ilk gününde  Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, Anadolu Üniversitesi “Hayatboyu Açık ve Uzaktan Öğrenmede Eğilimler” ve Pearson Bölge Satış Müdürü Guy Elders “21. Yüzyıl Becerileri ve Yeni Kuşak Öğrenme” konulu konuşmalar gerçekleştirdiler. Birinci gün ayrıca Enocta Genel MüdürüAhmet Hançer, “Dijitalleşme Eğitim Faaliyetlerine Nasıl Yansıyor?”Blackboard Türkiye Ülke MüdürüEmrah Erdem Dilsizoglu, “Akılcı Strateji, Daha Etkin Öğrenme” ve Its Learning Global Pedagoji Başkanı Elisabeth Engum “Tersyüz Öğrenme ve Öz Değerlendirme” konusunda bilgilerini konuklarla paylaştılar.
 
Sektör temsilcileri ve eğitim camiası buluştu!

Sempozyumun Bildiri oturumlarında ise Yaşar Şahinve  Raşit Şar “Hayat Boyu Öğrenmede İnovativ Yaklaşım”, Kerime Yılmaz, Araştırmaya Dayalı Öğrenme Topluluğu Modelinin Karakteristik Özellikleri ve Uygulamaları”, Mustafa Hikmet Aydıngüler, “Canlandırmanın Uzaktan Eğitim Sürecine Katkısının Deneysel Yöntemle İncelenmesi”, Ali Söke, “Jeolojik Kavramları Öğrenmede Animasyonların Rolü”, İpek Burcu Oruçoğlu, “Güney Kore’deki Dijital Ders Kitabı Uygulamaları”  konulu bildirilerini sundular.

Sektör temsilcileri ve eğitim camiasını bir araya getiren sempozyumun ikinci gününde içerik geliştirme araçları ve hazır içerikler ve  uygulamaları konusunda firma temsilcileri sempozyum davetlilerine bilgiler sundu. Sunumlarda yer alan ürünler ve konuşmacılar ise şöyle;  Adobe Connect LMS (Serdar Özkaş, Kliksoft), ALMS (Cem Atacık, Advancity), Blackboard (Emrah Erdem Dilsizoğlu, Blackboard Türkiye), Enocta Eğitim Platformu ve Enocta Akademik Eğitim Platformu (Serdar Güleç ve Şamil Beden, Enocta), It’s Learning (Tan Çağlayan, Çağlayan Kitapevi), Bilge Adam LMS (Banu Türkoğlu ve Selim Ay, Bilge Adam), My Labs Plus&Learning Studio (Alper Gültekin, Pearson), Equella (Alper Gültekin, Pearson), Ispring Presenter (Serdar Özkaş, Kliksoft), Raptivity (Serdar Özkaş, Kliksoft), Edge Academy (Haluk Şengeç, Pearson), EğitimOnline (Cenk Kaya, dBG Teknoloji).






2597 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir