• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Ardahan Üniversitesi Çıldır Meslek Yüksekokulu Lojistik ve Dış Ticaret Programları girişimcilik dersi yürütücüsü Öğretim Görevlisi Ömer Cenap ÖZDEMİR tarafından başlatılan Çıldır/Ardahan kapsamında girişimcilik örnekleri projesi çalışması sonuçlandı

“Herşey Çıldır ve Ardahan İçin” sloganıyla öğrenciler tarafından ilçemiz ve ilimiz kapsamında girişimcilik proje örnekleri olarak; Çıldır Gölü Balık Çiftliği, Çıldır Radyosu (Çıldır fm), Go Kart, Çıldır Göl Kenarı Bungalov Evleri, At Binicilik Klubü (Midilli), Kaz Çiftliği, Biogaz Üretimi, Paintball, Eğitim Merkezi (Dershane-Kurs-Rehabilitasyon), Çıldır Otogarı, en değerli proje örnekleri olarak kabul gördü. Öğretim Görevlisi Ömer Cenap ÖZDEMİR “Değerli ve başarılı öğrencilerimiz tarafından sunulan bu proje örneklerinin başta girişimci iş adamları, kamu yatırımları, KOSGEB destekli yatırımlar ve SERKA, SODES projelerine dahil edilerek hayata geçirilmesinin başta ilçemiz sonra ilimize sosyo - ekonomik katkılarının olacağı yadsınamaz bir gerçektir. Girişimcilik proje örneklerinin ilçemizde ve ilimizde hizmete geçmesiyle; gerek vatandaşlarımızın, gerekse öğrencilerimizin birçok ihtiyacının doğrudan karşılanacağı, Çıldır ilçesine ve Ardahan iline ekonomik ve sosyal açıdan birçok konuda katkısı olacaktır. Bu proje örneklerinin içinde en dikkat çekici olan Çıldır Otogar Projesi yüksekokulumuz Dış Ticaret Programı öğrencisi Yücel DEFİŞET tarafından sunuldu ve proje maket haline getirildi. Bu otogar projesinin ilçemizdeki taşımacılığın aksaklıklarına çözüm getireceği ve ilçemize güzel bir görüntü katarak, insanlarımızın ulaşım hizmetlerinden daha kaliteli ve verimli bir şekilde faydalanmasını sağlayacaktır. Otogar projesinin mevcut yerel seçimler öncesinde belediye başkan adayları tarafından da dikkate alınarak planlanan hizmetlere dahil edilmesi de ayrı bir öneme sahiptir.

Girişimcilik proje örnekleri kabul edilen öğrencilerimizi takdir ediyor, sıralamaya giremeyen fakat çok değerli ve kıymetli projeler hazırlayan, girişimcilik dersini alan bütün öğrencilerimize emekleri için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi….

Elif TENGİZ – Pelin PARLAK: Çıldır Gölü Balık Çiftliği
Eyüp POYRAZ: Çıldır Radyosu
Gülbahar AKGÜL: Go Kart
Menekşe TANGÜNER; Çıldır Göl Kenarı Bungalov Evleri
Mücahit AKKURT: At Binicilik Klubü (Midilli)
Olcay ERENLER: Kaz Çiftliği
Özcan İSPİR – Mahmut SERT: Biogaz Üretimi
Sezer AĞBULAK: Paintball
Yonca YILDIRIM: Eğitim Merkezi (Dershane-Kurs-Rehabilitasyon)
Yücel DEFİŞET: Çıldır Otogarı

  










1524 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir