• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Dumlupınar Üniversitesi Altıntaş M.Y.O. öğrencileri Kütahya’da bulunan Besler Süt Sanayi , Siyah İnci Pastaneleri, Somuncu Baba Unlu Mamulleri, Özdemir Gıda Şirketlerine teknik gezi düzenledi.

Dumlupınar Üniversitesi Altıntaş Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi ve Süt Ürünleri son sınıf öğrencileri,  Yrd. Doç. Dr. Aysel Gülbandılar ve Öğr. Gör. Ahmet Sinan Kılıçoğulları’nın organizesiyle Cimcik Besler Süt Sanayi Tic. Ltd. Şti., Siyah İnci Pastaneleri, Somuncu Baba Unlu Mamulleri, Özdemir Gıda Hayvancılık Ltd. şirketlerine teknik gezi düzenledi.



Gezi ile ilgili bilgi veren Kılıçoğulları ve Gülbandılar, öğrencilerin teoride aldıkları bilgilerin uygulama safhalarını yerinde görmek ve bilgilerini pekiştirmek amacıyla ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Öğrenciler öncelikle, Özdemir Gıda Hayvancılık Ltd. Şirketine giderek et ve et ürünlerinin sucuk ve pastırma olana kadar gerçekleşen tüm aşamalarını ve et üretim işletmelerinde uyulması gereken genel kurallar ve hijyen hakkında bilgi aldılar.


Daha sonra Somuncu Baba Unlu mamullerini ziyaret eden öğrenciler unlu mamullerin oluşum aşamalarını nerelere özellikle dikkat edilmesi gerektiği ekmeğe konulan unun katkı maddelerinin nasıl olması gerektiği hususlarında bilgi aldılar. Cimcik Besler Süt Sanayi Tic. Ltd. Şti.de ise süt ürünlerinin tüm evrelerini incelediler. Son olarak ise Siyah İnci Pastanelerinin tesislerini gezerek, öncelikli insan sağlığının önemli olduğunun hijyenin üretimde ne kadar önemli olduğunu ve unlu mamullerin, dondurmanın vs. yapımında hangi evrelerden geçtiğini ve önemli inceliklerini öğrendiler.


  












2422 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir