• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından hazırlanan “Bir Sonbahar Akşamında Türkü ve Şiir Gecesi” etkinliği muhteşem bir kalabalıkla yapıldı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (M.Y.O.) tarafından hazırlanan “Bir Sonbahar Akşamında Türkü ve Şiir Gecesi” etkinliği muhteşem bir kalabalıkla yapıldı. Kaymakam Mehmet Murat Çekmen, Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, Emniyet Müdürü Hasan Mutlu, Akçay Belediye Başkanı Mehmet Tufan, siyasi partilerin ilçe başkanları, dernek yöneticileri ve halkın yoğun ilgi gösterdiği geceyi Okutman Derya Öge Set tarafından organize edildi. Gecenin açılış konuşmasına Elmalı MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Halil DEMİR “Öncelikle Elmalılı Yöneticilerin, siyasetçilerin ve halkın büyük ilgisinden, bu muhteşem tablodan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Meslek Yüksekokulumuz ile Elmalı İlçesi’nin daha fazla kaynaşmasını arzuladığımızdan, yaptığımız etkinliklere halkımızı da davet ediyoruz. Bu ilgi de bizi memnun ediyor.” diyerek başladı. Elmalı M.Y.O.’da Türkiye’nin dört bir yanından gelmiş öğrencilerin bulunduğunu, bunların hepimizin çocukları olduğunu, bu çocuklara sahip çıkılması gerektiğini, mezuniyetten sonra Elmalımızın fahri temsilcileri olacaklarını vurgulayan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin dört bir yanından gelen bu gençler, bugün burada kendileri gibi Anadolu’nun kokusunu taşıyan türküleri sunacaklar. Şiirler okuyacaklar. Eğitimin sadece bilimsel bir konuda değil bunun sosyal yönlerinin de olduğunu çaldıkları bağlamada, neyde, söyledikleri Türküde gösterecekler. Tıpkı duygularını sazın teline, bir türkünün mısrasına gizlemiş âşıklar gibi.”

  

Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş ise yapılan bu Türkü Gecesi için Elmalı M.YO. Yönetimi’ne teşekkür ederek, “Görüyorum ki bu salon Elmalı’ya küçük kalıyor. Daha büyük salona ihtiyaç var.” dedi. Elmalı Kaymakamı M.Murat Çekmen ise Türkü ve Şiir Gecesi’ne okuduğu bir şiir ile renk kattı. Kendisinden MYO Müdürü’nün bir şiir okumasını rica ettiğini, bu gecenin öğrencilerin gecesi olduğunu düşünerek kabul etmediğini, ancak coşkulu kalabalığı görünce fikrini değiştirdiğini ve şiir okumak istediğini söyledi. Çekmen konuşmasının devamında “Elmalı M.Y.O. ilçemiz için çok önemli. Öğrencilerin halk ile kaynaşması, yeteneklerini sergilemesi, sosyal yönden de hayatın içinde olduklarını göstermeleri açısından bu tür etkinlikler oldukça faydalı oluyor. Bu geceyi organize edenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Gece izleyicilere çiğ köfte ikramı yapılarak tamamlandı.








984 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir