• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Kalkınma Stratejileri içinde Mesleki ve Teknik Eğitimin Rölü konulu panel 30 kasım 2013 günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Teknikerler Birliği Genel Merkezi ve Trabzon Şubesi ortaklığıyla hazırlanan "Kalkınma Stratejileri içinde Mesleki ve Teknik Eğitimin Rölü" konulu panel bugün Hamamizade İhsan Bey Kültür  Merkezi’nde düzenlendi.



Panele Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret Odası  Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Arsin Organize Sanayisi Başkanı Ahmet Alemdaroğlu,  KTÜ  ve Avrasya Üniversitesi yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç,  Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan Kılıç,Teknikerler Birliği Genel Başkan yrd. Şevket Goluk, Enver ERDOĞDU, Mecit ÖZÜDOĞRU , Çanakkale Şube Başkanı Muammer ÖZDEN, Trabzon Şube Başkanı Orhan BAKİ, Sakarya Şube Başkanı Ebru Y. Kağba, Mersin Şube Başkanı Mustafa ŞAHİN, Elazığ Şube Başkan yrd. Soner AYDIN, Muş İl Temsilcisi Mehmet IŞIK, Ordu İl Temsilcisi Musa KIRANLI, Rize İl Temsilcisi Hızır ŞİŞMANLAR ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri vardı.




Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından panelin açılış konuşmasını yapan  Teknikerler Birliği Trabzon Şube Başkanı Orhan Baki, paneli mesleki ve teknik eğitime katkısı olacağı  düşüncesiyle gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Kalkınma için nitelikli insan,  nitelikli insan için teknik eğitim şarttır. Mesleki teknik eğitim  kalkınma tek  çıkar yoldur. Umarım  bu panelle birlikte mesleki teknik eğitim çalışmaları  yapan arkadaşlarımıza da bir katkıda bulunmuş oluruz" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise nitelikli eleman ihtiyacına  vurgu yaparak, "En son yapılan araştırmalara göre,  ülkemizde işsizlik oranı  şuanda yüzde 9.3 seviyelerinde. Trabzon'da  ise yüzde 6.3 seviyesinde. Bütün bu veriler ışığında AB'ye üye olma yolunda biz  gayretimizi ülke olarak sürdürmekle beraber oralarda işsizlik rakamları yüzde  20-25'ler seviyesine yükselmiş durumda.  Trabzon'da  2009 yılından beri işe yerleştirilen insan sayısı 12 bin 217'dir. Bu  bakıldığında iyi bir işlendirme oranı. Burada belirtmek istediğim husus ise  sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın aradıkları nitelikte yetişmiş teknik  eleman ihtiyacını maalesef karşılayamıyor olmalarıdır. Bu bize orta bir sorunun  olduğunu göstermekte. Ülkemizin temel sorunlarından birisi mesleki ve teknik  eğitim görmüş ara elaman istihdam etme sıkıntısıdır. Gençlerimizi avukatlık,  doktorluk, mühendislik mesleğinin yanı sıra teknik eleman olmak içinde  yönlendirmeli, teşvik etmeliyiz.  Nitelikli kaliteli ve yetişmiş teknik elaman  olunduğu takdirde iş bulmada hiç bir sıkıntı yaşanmayacaktır” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Şükrü Kara yaptığı konuşmada, "Biz ülke olarak sıkıntımız  işsizlikten ziyade mesleksizliktir. Maalesef genç yaştaki işsizlerimiz belli bir  vasfı olmayan niteliksiz iş gücü konumundalar. Bilgi çağına girdiğimiz bir  dünyada bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması lazım. Konu ile ilgili  yapılacak değerlendirme sonucunda orta çıkacak planın gerekli mercilere  iletilmesi bizim ufkumuzu ve önümüzü açacaktır. O yüzden bu panele katkı veren  tüm kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine ve meslek odalarına teşekkür ediyorum"  diye konuştu.




Tekniker Birliği Genel Başkanı Kılıç ise yaptığı konuşmada, "Mesleki ve  teknik eğitim aklın ve becerinin bilimsel metotlar ile gözden geçirilip yeni bir  ivme kazandırılmak üzere eğitilmesi işlemidir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan töreninde Ticaret Odası Başkanı Hacısalihoğlu  ve Teknikerler Birliği Başkanı Kılıç, Başkan Gümrükçüoğlu'na plaket takdiminde  bulundu.













893 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir