• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu, ‘Sektörle Buluşma Günleri’ kapsamında Dikey Geçiş Sınavı semineri gerçekleştirdi.

Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu, ‘Sektörle Buluşma Günleri’ kapsamında Dikey Geçiş Sınavı semineri gerçekleştirdi.



Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde de Dikey Geçiş Sınav’ı hazırlıkları değerlendirildi. Seminere Sakarya Meslek Yüksekokulu Program Başkanları Tasarı Akademi Yayınları Aksaray Şubesi Müdürü Aziz Bektaş, Tasarı Akademi Yayınları Rehberlik Koordinatörü Gülçin Akgürsu katıldı.

 
HEDEF BELİRLEYİN
Rehberlik Koordinatörü Gülçin Akgürsu durumunuzu tespit edip eksiklerinizi belirlemek atacağınız ilk adım olmalıdır, çünkü başlangıçta nerede olduğunuzu görmeli, ihtiyaçlarınızı ortaya çıkarmalı ve ona göre bir hedef çizmelisiniz. Bu işteki en büyük hatalardan birisi hedefin olmamasıdır dedi. DGS sınavını LYS ve YGS sınavlarıyla karşılaştıran Akgürsu ‘Arkadaşlar rakibiniz az ve işiniz kolay, tek yapmanız gereken çalışma temponuzu sıkı tutmak. Durum böyle olunca sizler için hayalinizdeki fakülteyi kazanmak ütopya değil gerçek’ diye sözlerine ekledi.
 
SİSTEMATİK OLUN
Tasarı Akademi Yayınları Aksaray Şubesi Müdürü Aziz Bektaş da sınava hazırlığın önemi üzerinde durarak, “bu süreçte herkes çalıştığını söyler ama; başarı çok çalışarak değil, sistemli, planlı ve düzenli çalışarak elde edilir” dedi.
 
Seminer sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Gülçin Akgürsu, 2012 Yılı DGS İstatistikleri, Sözel-Sayısal katsayıları ve öğrencilerin mezun oldukları programlara göre hangi lisans programlarını seçecekleri konusunda bilgi verdi.









1321 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir