• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Samsun Onur Anıtı önünde toplanana Ziraat Teknikerleri Tarım Danışmanlığı kadro isteklerini yinelemek için basın açıklamasında bulundula

Samsun Tarım Danışmanları Samsun Onur Anıtı önünde toplanarak kadro isteklerini bir kez daha yinelemek için 26 Ocak 2023 günü toplandılar.

Toplanan Ziraat Teknikerleri ve Tarım Danışmanları adına Ayvacık Ziraat odası başkanı Erdal Avcı, tarım danışmanları ve çiftçi bir yurttaş birer konuşma yaptılar. 
Samsun Onur Anıtı önünde toplanana Tarım Danışmanları kadro isteklerini yinelemek için basın açıklamasında bulundular, HaberTekniker
Ayvacık Ziraat Odası başkanı Erdal Avcı yaptığı konuşmasında şunları ifade etti. “Bu basın açıklamamızın sebebi 18.04.2006 tarihli ve 5488 sayılı tarım kanunun 9. maddesine dayanılarak, hazırlanmış ve resmi gazetenin 08.09.2006 tarihli 26283 sayılı tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin düzenlenmesine ait kanun ile alakalıdır. Öncelikle bu mübarek, 18 alemi senin yüzü suyu hürmetine yaratmış, dediğimiz, iman ettiğimiz, peygamberimizin ana rahmine Regaip kandilinizi tebrik ediyorum. Bütün çiftçilerimizin ve milletimizin Regaip kandili mübarek olsun. Basınımızın güzide temsilcileri, olmazsa olmazlarımızı, Samsun’umuzun medarı iftiharları,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün köylü milletin efendisidir, dediği efendimiz, köylüye hizmet etmekten şeref duyan, ziraat odaları, birlikler ve serbest tarım danışmanlarımız, efendilerine hizmet etmeye devam edecek Türk köylüsünün her zaman hizmetkârı olacaktır.” 
 
TARIM VE ORMAN BAKANINI EMPATİ YAPMAYA DAVET EDİYORUM!

Ayvacık Ziraat Odası başkanı Acı, açıklamasını şöyle devam ettirdi. “Buradan Sayın, Tarım bakanımıza seslenmek istiyorum. Çok muhterem Tarım ve Orman Bakanımız, zatıâlinizde bir ziraat mühendisisiniz. Bir daha altını çiziyorum. Sayın bakanım, zatıâlinizde bir ziraat mühendisisiniz. İşte burada görmüş olduğunuz bütün arkadaşlar, Ziraat Mühendisi ve teknikerlerdir. Sizleri bir örneklemeye davet ediyorum. Sayın bakanım şu an düşünün ki, zatıâlinizin makamında burada bulunan bir ziraat mühendisimiz bakanlık yapıyor.  Ve zatıâlinizi bu meydanda olduğunu düşünün. Asgari ücretin 8 bin 500 olduğu yerde Türk tarımına hizmet etmek için gecesini gündüzüne katan, bu kardeşlerimize tarım bakanımız tarafından 6 bin lira gibi, utanarak söylüyorum, 6 bin lira gibi bir rakamı empati yapmaya sizi davet ediyorum. Sigortasını düştükten sonra, bir tarım danışmanının eline, 3 bin 800 lira geçmektedir. Tekrar ediyorum, bir tarım danışmanının eline, brüt 6 bin liradan sigorta ve vergiyi düştükten sonra 3 bin 800 lira kalmaktadır” diye konuştu. 
 
SEÇİM KAYBETSEK BİLE VERMEM DEDİKLERİNİZE VERDİNİZ DE BİN KİŞİMİ DEVLETİN SIRTINA YÜK OLDU? 

Başkan Erdal Avcı şu ifadelerle kamuoyuna seslenmeye devam etti.  “Diyorsunuz ki, birlikler, ziraat odaları, serbest çalışanlar bunun üstünü tamamlasın. Saygıdeğer tarım bakanım, takdir edersiniz ki, birliklerin, ziraat odalarının ve serbest çalışan tarım danışmanlarımızın çiftçi aidatından hariç hiçbir genel merkez bütçesi yoktur. Zatıâliniz devlet olarak 6 bin lira verdiği yerde, bir odaya sizde 6 bin lira verin diyorsunuz. Yetmez o tarım danışmanının kırtasiyesini, aracını, yakıtını, elektriğini, kirasını, ziraat odaları, birlikler karşılamaktadır. Hadi ziraat odaları, birlikler bir nebze olsun, yardımcı olduğunu düşünelim. Peki, sayın bakanım serbest çalışan bir tarım danışmanına gönderdiğiniz 6 bin liradan, vergi ve sigortayı çıktıktan sonra, kalan 3 bin 800 lira ile geçinebilecek sihirli formülünüz varsa, Allah aşkına söyleyin bize bilelim. Aynı şekilde tarım ilçelerde ve tarım bakanlığında kardeş kuruluşlarımızda çalışan, bir ziraat mühendisi kardeşimiz, 20 bin lira civarında maaş alırken, kıskanmıyoruz o bile az diyoruz. Bir tekniker kardeşimiz, 17 bin lira alırken, bu kardeşlerimize Türkiye genelinde toplam sayıları, 1000’i geçmeyen bu kardeşlerimize, 500 bin kadroyu bir hafta önce verdiniz, eli öpülesi kamu çalışanlarına. Sözleşmeli personele, bu kardeşlerimizin Türkiye genelindeki, sayısı 800 veya 1000 oldukları için mi vermemektesiniz. Hiç vermeyecek dediklerinizi seçim kaybetsek dahi veremeyiz dediklerinizi verdiniz de bu 800 tane, Türkiye genelindeki, yavrumuz, evladımız, kardeşimiz mi Türkiye Cumhuriyetinin sırtına yük oldu sayın bakanım?”

CUMHURBAŞKANIMIZA SAMSUN AKP İL BAŞKANINI ŞİKÂYET EDİYORUM!

Samsun AKP il başkanı Ersan Aksu’yu cumhurbaşkanına şikayet ettiğini söyleyen Erdal Avcı konuşmasının bu bölümünde şunları kaydetti. “Saygıdeğer cumhurbaşkanımıza, buradan seslenmek istiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız ülkenin gündemi çok yoğun, 7 cephemizi sırtlarına sarmış, yoğunluğunuzu biliyoruz. Ama Samsun’umuzu şereflendirdiğinizde, ilgili ve yetkili, şahıslarınıza, açık söylüyorum. İl başkanınıza kardeşlerimiz, bir buket çiçek vermek istedi. Zatıâlinizle bu kardeşlerimizi buluşturmayan il başkanını da burada kınıyorum. Eğer bu tarım danışmanlarının faydası yoksa eğer bu tarım danışmanlarının bir nebzecik faydası yoksa o zaman söyleyin bizde bilelim. Yani alkol almış, uyuşturucu kullanmış, bu adam affedilecek, Türkiye Cumhuriyetinin bütçesi buna yetecek, o paraları sıfırlayacağız ama şu yavruların süt parasını, mama parasını karşılayamayacak ücrete bu insanları mahkûm ediyorlar sayın cumhurbaşkanım. Şimdi sayın cumhurbaşkanım size, buradan cumhur ittifakının ortakları tarım danışmanları için ne düşünüyor, arz ediyorum kendi sözleriyle dinletiyorum. Sayın, Erkan Akçay, MHP Grup başkan vekili, Dr. Devlet Bahçeli’nin, Samsun’umuzu şereflendirdiğinde, tarım danışmanlarımızı kabul ederek, Erkan Akçay, Ankara’da tarım danışmanlarımızı kabul etti. Cumhur ittifakının en büyük ortağının onda da buradan Türkiye’de ki bütün tarım danışmanlarımız adına, şükranlarımı arz ediyorum.”        

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve BBP genel başkanı Mustafa Desdici’nin konuşmalarını duyurdu. 

TARIM DANIŞMANLARIMIZA REGAİP, MİRAÇ BERAT KANDİLİ VE KADİR GECESİ YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE KADRO İSTİYORUZ!

Konuşmasının sonunda Ayvacık Ziraat Odası başkanı Erdal Avcı şöyle dedi. “Sayın cumhurbaşkanım cumhur ittifakınızın 2 ortağı ve Ankara’da ziyarette bulunduğumuz AKP Samsun milletvekilimiz, Yusuf Ziya Yılmaz ve Orhan Kırcalı’ya ziyaret ettiğimizde, bu rakamları söylediğimizde, kendilerinin hayrete düştüklerini gördük. Peki, kendileri hayrete düşüyorlar da, neden tarım bakanımıza, cumhurbaşkanımıza demiyorlar ki, cumhurbaşkanım Türkiye genelinde 800 tane Türk tarımına eden kardeşimiz var neden demiyorsunuz? Evet, sayıları azları tahmin edebiliyorum. Sayıları çok olanları daha çok önemsediğimizi de biliyoruz. Ama size şu son sözlerimle veda ediyorum. Cumhurbaşkanım, içinde bulunduğumuz, bu akşam idrak edeceğimiz, Regaip kandili hürmetine, gelecekte kutlayacağımız, miraç kandili hürmetine, berat kandili hürmetine, bin aydan hayırlıdır dediğimiz kadir gecesi hürmetine Türkiye genelindeki, 800 tane evladımıza, kadro istiyor ve bütün özlük haklarını, kardeş kuruluşlarda çalışan, ziraat mühendisleri ve teknikerlerimizin, seviyesine getirilmesini yüce makamınızdan arz ediyoruz. Şu son sözlerimle sözlerimi tamamlayacağım. Bir Allah dostunun şu sözleriyle konuşmama son vermek istiyorum. İman etmiş olanlar, kalpten iman ettiklerini söyleyenler, riyakârlık yapmıyorlarsa, bu sözlerin gereğini yerine getirirler. Sadece Allah’ın kudretinde olan bir duayı etmeden önce, kendi kudretinizle birinin duasını yerine getiremediğiniz sürece, duanız kabul olmaz ey cemaat diyor. Yani Allah’ın kudretinde olan bir şeyi, siz kendi elinizde olduğu halde, yapmıyorsanız, 50 milyon kişi 85 milyon kişi dua etse, o garibanın duasının önüne geçmez diyor. Allah korusun diyor. Yine diyor ki, her kim bilir belki de duanız, başka bir kulun duasını aşamıyordur. Tekrar ediyorum, her kim bilir ki, belki de duanız, başka bir kulun duasını aşamıyordur. İşte bu garibanların sayıları 800 diye sakın kimse aldanmasın. Öyle bir dua eder ki, feleğinizi şaşırtır sizin.” 

BİZ KISIK SESLERİZ!

Tarım danışmanı olan Özlem Küdük, konuşmasına şunları ifade etti. “9 yıldır Tarım danışmanı olarak çalışmaktayım. Aynı zamanda bir çiftçi kızıyım. 31 Aralık 2022 tarihinde kurumumuz tarafından çıkışımız yapılmıştır. Bu verilen destek yetersiz geldiği için, bazı kurumlar asgari ücretin üzerini tamamlayamadıkları için bizlere çıkış vermişlerdir. Şu anda ben ve çoğu arkadaşımız işsiz kalmıştır. Devletimizin verdiği destek, normalde asgari ücret olması gerekirken, bizler asgari ücretin altında çalışmaya mahkûm bırakılan tarım danışmanlarıyız. Bizler mesleğimizi severek yapıyoruz. Yeri geldi çiftçimizin asistanı, yeri geldi ailesi, yeri geldi ise tarım danışmanı olduk. Tarıma gönül vermiş tarım danışmanları olarak, bünyesinde çalıştığımız tarım bakanlığı bizleri görmedi, duymadı. Hiçbir platformda, sözlerimiz yerine getirmedi. Söz verip sözünü tutmadı. Cumhurbaşkanımız, kendisi Samsun’a gelip şereflendirdiği zaman, kendisine çıkan, tüm yollarımız kapandı. Ben buradan cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Biz kısık sesleriz. Cumhurbaşkanım bizleri tarım danışmanları olarak duyun lütfen. Bizlerin sesini duyup da kayıtsız kalmayacağınızdan hiç şüphemiz yoktur. Biz çok fazlasını değil, hakkımız olanı istiyoruz. Bizler tarım danışmanları olarak, sizden kadro istiyoruz” dedi.  

Serbest tarım danışmanı Emre Yıldırım; “Aslında her şey söylendi. Başkanım özetledi her şeyi, bir iki cümleyle katkıda bulunmak istiyorum. Yıllık maaş olarak verilen rakam, asgari ücretin çok çok altında kalarak, bu yük altında bizi ezerek, değerli çiftçilerimize ulaşmamıza engel oluyorlar. Cumhurbaşkanımıza şöyle seslenmek istiyorum. Bizler çok zor durumdayız. Biz de bu vatanın evlatlarıyız. Mesleğimizi severek yapıyoruz. Heyecanımızı elimizden almasınlar. Lütfen özlük haklarımızı ve bize kadro verilsin” dedi.

12 yıldır tarım danışmanı olan bir annenin kızı olan Nehir Ada’da “Tayyip dede anneme kadro istiyorum” dedi.  

Basın açıklamasının ardından alanda bulunan tüm tarım danışmanları aldıkları Tarım Danışmanlığı belgelerini Onur Anıtı önünde yakarak protestolarını ve basın açıklamasını sonlandırdılar. 





164 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir