• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde ağır koşullarda görev yapıyor.

Sayıları yeterli olmayan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde (ADSM) çalışan Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri ağır çalışma koşulları altında görev yapıyor. Üstelik görev tanımı dışındaki işlerde çalışan sağlık emekçileri, sermayesi özele aktarılan işlerin de yükü altında eziliyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri

"Günde yüzlerce hastaya hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkez’lerinin temizlik, bilgi işlem, diş teknisyeni eksiği göz ardı edilemez boyutlardadır.Diş Protez Laboratuvarlarında, çalışma koşullarının uygunsuz olması, uygunsuzlukların ortadan kaldırılması yönünde herhangi bir irade ortaya konulmaması nedeniyle, Diş Protez teknisyenleri seçenekleri olmadığı için 'kendi istekleriyle' başka birimlerde çalışmak durumunda kalmaktadır. 

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde bulunan Diş Protez laboratuvarı, bu laboratuvardaki fiziki alanın yetersizliği nedeniyle burada görevli personel başka birimlerde, görev yapmakta, hatta Diş Protez Laboratuvarı dışındaki geçici görevlendirme sürelerinin mümkün olduğunca uzatılmasını tercih etmektedir.

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerlerinin çok önemli bir kısmı – yarıya yakını - kendi meslekleri dışında işlerde görevlendirilmekte, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ihtiyacı karşılayabilme kapasitesi bu yolla düşürülmekte, ve bir çok protez işlemi özel laboratuvarlara tevdi edilmektedir. Bu iki uygulama ile fiili durum yaratılarak 'kamu kaynaklarının verimli kullanılması' ilkesi çiğnenmekte, özel laboratuvarlara kaynak aktarımının önü açılarak, 'kamu zararı' meydana getirilmektedir.






215 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir