• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

T.C. Kapodakya Üniversitesine bağlı Kapodakya Meslek Yüksek Okulu öncülüğünde 22-23 Mayıs 2021 tarihleri arasında "Radyolojide Yeni Ufuklar Sempozyumu" düzenlenecektir.

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Vesile ŞENOL'un yaptığı basın ve davet açıklaması;

Değerli Bilim İnsanları

2020-2021 Öğretim yılında üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Radyolojide Yeni Ufuklar Sempozyumunu iş disiplini, özverisi ve çalışkanlığı ile örnek aldığımız değerli büyüğümüz merhum Şaban AKPOLAT hocamızın anısına ithaf ediyoruz.

Üçüncü sempozyum zekayı “Akıl, Ahlak, Adalet, Adap” mottosu ile bütünleştirerek  akıllı dönüşümü gerçekleştiren, katmanlı imalat, sanal gerçeklik ve yapay zekâ gibi uygulamaların sağlık hizmetlerinde görüntülemeyi nasıl etkilediğini tartışan oturumlar; önümüzdeki 35 yılda   teknoloji üreten toplumların sağlık bakım sisteminin belirleyici dinamiklerini oluşturan  biyoteknoloji, nanoteknoloji, moleküler biyoloji ve genetik, GE Teknolojileri, nesnelerin interneti ve sağlık bilişimindeki gelişmeler teknolojik yetkinliği olan sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesinde en temel unsur olacaktır.

Sempozyum kapsamında katılımcılara hızla gelişen tıbbi teknolojinin pediatrik, dental ve girişimsel görüntüleme alanlarına yansıması ve her geçen gün alana dahil olan yapay zeka teknolojileri ve yeni yaklaşımlar aktarılacaktır. Ayrıca tüm dünyada izleri silinemez ve geri döndürülemez   değişime veya dönüşüme neden olan Covid-19 pandemi sürecinde radyolojide enfeksiyon yönetimi açısından hasta ve çalışan güvenliğini tehdit eden risk faktörleri ve elimine edilmesi gibi yaşamsal öneme sahip konular ele alınacaktır.

Günümüzde 50 farklı ülkenin  ulusal strateji belgesini oluşturduğu yapay zeka,  daha çok eğitim, sağlık, savunma ve finans  sektörlerinde kullanılan, biyopolitik çağı biyoalgoritmik çağa dönüştüren, teknolojik tekillik distopyası olarak tanımlanmaktadır.  Yapay zekanın  nöral ağlar (derin öğrenme) ve tekrarlar üzerinden hızla  öğrendiği hatta rüya gördüğü, gerçekte olmayan insan yüzleri yaratmada, sesi değiştirmede başarılı olduğu  bildirilmektedir. Algoritmik rasyonel karar alma kapasitesine sahip yapay zeka , endüstri 4.0 (makinelerin işleri devralması) dönemini kapatarak, 5 GE teknolojileri ve innovasyon teması  ile toplum 5.0 insan /toplum ve yaşam kalitesi  devrimini başlatmıştır.

22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek sempozyum süreci boyunca bilimsel oturumlarda   çağrılı konuşmacı olarak katkı verecek konunun uzmanı  kıymetli akademisyen hocalarımızı,  sempozyum tematik alanlarında bilimsel  bildiri üreten ve sunan araştırmacılarımızı ve KÜN Akademik Personeli , Öğrencilerimizi, Radyoloji Teknikerlerini ve Ulusal düzeyde konuya ilgi duyan  katılımcılarımızı aramızda görmekten mutluluk ve onur duyarız.

* 3.Radyolojide Yeni Ufuklar Sempozyumu çevrimiçi olarak yapılacaktır. 




Ayrıntılı bilgi için: 


360 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir