• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Yaşlı Bakım Teknikerleri Dayanışma Derneği (YBTDER) Ümit ÇONA başkanlığında kuruldu.

Yaşlı Bakım Teknikerleri Dernegi Başkanı Ümit ÇONA

İnsanların yaşam biçimi ve standartlarında yaşanan değişim, tüm dünyada doğumda beklenen yaşam süresini yükseltmiştir. Yaşam süresinin yükselmesiyle dünya nüfusu da yaşlanmaya başlamıştır. Gerek TÜİK gerekse Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan projeksiyonlara göre Türkiye, önümüzdeki 25 yılda tüm dünyada yaşlı nüfusun en hızlı artacağı ikinci ülke olacaktır.

Artan yaşlı nüfusuna paralel olarak, 60 yaşın üstündeki yaşlılar için hizmet veren huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerine olan başvurularda da artış görülmektedir. Sonuç olarak, yaşlı nüfusa sunulan sağlık ve bakım hizmetinin kalitesi tüm dünya için önem arz etmektedir.
 Yaşlı Bakım Teknikerleri @HaberTekniker

Yaşlı bireylerin yaşlanma ile ortaya çıkan fiziksel, ruhsal ve sosyal yetersizliklerinin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla tıbbi ve sosyal bakım hizmeti verebilecek eğitimli personel ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Yaşlı Bakım programları açılmış ve bu programdan yararlanacak öğrencilerin, yaşlı bakım hizmeti konusunda gerekli bilgi, beceri ve değerleri bütünleştirip, özümseyerek; kamu alanı, özel alan ve sivil toplum örgütlerinde yaşlı bakım hizmetini uygulayıcı ve geliştirici niteliğe sahip yetkin bir yaşlı bakımı teknikeri olmalarını sağlamak programın temel amacını oluşturmaktadır.   Yaşlı bakımı programı iki yıllık ön lisans eğitim-öğretimi kapsamaktadır.


Ülkemizde ihtiyaç duyulan ve bu ihtiyaca çözüm olması için üniversitelerimize bağlı eğitim/öğrenim veren Meslek Yüksek Okullarından mezun olan Yaşlı Bakım Teknikerlerinin kamuda istihdam sorunları ve özel sektörde karşılaştıkları istihdam, görev, yetki vb. gibi konular üzerine çalışma faaliyetleri yürütmek üzere Yaşlı Bakım Teknikerleri Dayanışma Dernegi (YBTDER) Ümit ÇONA başkanlığında 21 Nisan 2021 tarihinde resmi olarak kuruldu.





945 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir