• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı Enerji Tasarrufuna Dikkat Çekti.

Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı ;  “ Enerji verimliliğinde en önemli faktör enerji tasarrufudur. Enerjide tasarruf, geleceğe güvence demektir.” dedi.

Teknikerler Birliği Ordu İl Başkanı Musa Kıranlı, Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bölgemiz coğrafi yapısı ve yenilenmeyen iletim ve dağıtım hatlarında zor koşullar altında enerjinin sürekliliğini sağlamaya çalışan bölgemiz elektrik tedarikçi firma yetkililerine teşekkür etti.

“Yenilenebilir enerjiye odaklanmalıyız”

Yenilenebilir enerji kaynaklarını çok daha fazla kullanılması ve enerji verimliliğine daha fazla odaklanılması gerektiğini vurgulayan Musa Kıranlı, “Bölge olarak çok şanslıyız. Enerji Bakanlığı yapmış, konusunda bilgili ve tecrübeli bir Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler var. Ordu olarak bu şansımızı iyi kullanmalıyız.” dedi.

Ordu ilinin enerji yatırımlarına dikkat çeken Kıranlı, “Akkuş RES enerji üssü haline gelmektedir. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci’ye çalışmalarından ve bölgemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Enerji tasarrufu geleceğin güvencesidir” 

Teknikerler Birliği Ordu İl Başkanı Musa Kıranlı, enerji verimliliğinde en önemli faktörün enerji tasarrufu olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Üretimden, tüketime yaşamın her alanında enerjinin verimli, akılcı, etkin kullanımı büyük önem taşımakta olup enerji, insan yaşamının vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Enerji verimliliği ve tasarrufunda hedeflerimize varmak için birey, toplum, sanayi temsilcileri veya yetkili kamu kuruluşları olarak hepimizin bu çabaya katılması gerekmektedir. Yapılacak olan en küçük katkı dahi önemsiz olmayacaktır. Küçücük ayrıntılarla büyük enerji tasarrufu sağlayabiliriz. Genellikle enerjinin az kullanılması, iki ampulden birinin söndürülmesi şeklinde algılanmakta olan enerji tasarrufu, aslında enerji atıklarının değerlendirilmesi ve mevcut enerji kayıplarının önlenmesi yoluyla tüketilen enerji miktarının, kalite ve performansı düşürmeden en aza indirilmesidir. Bunun için öncelikle alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekmektedir.”





Kaynak: Ünye KENT Haber/Bülten




396 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir