• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Pandemiyle mücadelede arttırılan test kapasitesi, Laboratuvar Teknikerlerinin iş yükünü de artırdı. Buna rağmen Bakanlık, atama bekleyen 60 binden fazla laborantın atanma taleplerini görmezden geldi.

Seslerini yükselten M.Y.O. mezunu Laboratuvar Teknikerleri ; “Meslektaşlarımız sahada yoruldu, bizler ise evde atama beklemekle, hastanenin beyni laboratuvarlarda eksik personelle bir yere varılamaz, işleyiş sürdürülemez” diyerek atama taleplerini bir kez daha yineledi.

Pandemiyle mücadelede görevli olan sağlık çalışanları artan iş yüküne yetişmekte zorlanıyor. Sağlık çalışanlarının binlercesi de atama beklerken, Bakanlık bu taleplere kulaklarını tıkıyor. Atama bekleyen sağlık çalışanları arasında laborantlar da bulunuyor.

Dört yıldaki 11 atamada toplamda 2 bin 790 kontenjan ayrılan laborantlar, pandemiyle mücadelede daha çok test yapılabilmesi için test merkezlerine atanmak istediklerini dile getiriyor.
Laboratuvar Teknikeri
Atanmayı bekleyen laborantlar, Twitter’da açtıkları “#ÜçBinLaborantDahaÇokTest” etiketi altında bekleyen 60 binden fazla laborantın en az 3 bininin atamasının yapılmasını istiyor ve soruyor: “Pandemide yoksak ne zaman varız?”

Meslektaşlarımız sahada yoruldu bizler ise evde atama beklemekle bu adaletsizliğe bir son verin laboranta daha fazla destek verin 
ÜçBinLaborant DahaÇokTest

Hastanenin beyni laboratuvarlarda eksik personelle bir yere varılamaz, işleyiş sürdürülemez
ÜçBinLaborant DahaÇokTest

Her şeyin başı sağlık pandemide biz yoksak ne zaman varız Artık yeter
ÜçBinLaborant DahaÇokTest 

“Laboratuvarlar bu bölümün mezunlarına devredilmedir!”

Tıbbi Laborantlar Birliği, mesleğini yapmak isteyen laborantların adil bir şekilde atanmalarını istediklerini bir video ile duyurdu. Videoda 60 bin laborantın atama beklediği vurgusu yapılırken, şu cümlelere yer verildi:

“Kolay kazanılmış zaferler var mıdır bilmiyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki; atama bekleyen binlerce tıbbi laborant olarak bunca zaman uğruna dirsek çürüttüğümüz ve gençliğimizi harcadığımız mesleğimizi icra edecek ortama kavuşmamız oldukça zor bir mücadeleye dönüşmüş durumda. Biz laborantların sorunları mı önemli, sizce çözümleri mi? 12-14 saat arası ve düşük maaşlı çalışma şartlarıyla özel hastaneler, tıp merkezleri ve özel poliklinikler… Hastane laboratuvarlarında çalışan kimyagerler… Laboratuvarlar taşeronlara ya da cihaz firma yetkililerine değil, bu bölümün mezunu olarak mesleğini yapmak isteyen 60 bin gence devredilmelidir. Biz kim miyiz? Biz damarız, mor pembe kırmızı kapaklı tüpleriz. Hastalıkların tespiti, bazen de bir iğnenin sivri keskin yüzüyüz. Aslında biz önemliyiz, peki sizin gözünüzde neyiz? Adaletli bir atama bekleyen 60 binin sesiyiz!.” 









460 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir