• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

T.C. Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı ile Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı ‘MOZAİKLERLE ANADOLU GİYSİ, TAKI VE AYAKKABI DEFİLESİ’ isimli projeleri ile proje desteği kazandı.

T.C. Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı ile Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı 2019-2020 öğretim yılında ‘MOZAİKLERLE ANADOLU GİYSİ, TAKI VE AYAKKABI DEFİLESİ’ isimli projeleri ile T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığını tarafınca düzenlenen Gençlik Projelerini Destekleme Programı 2019/1 çağrısı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında T.C. Beypazarı Meslek Yüksekokulumuzun Moda Tasarımı, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı ile Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı öğrencileri, Anadolu’da bulunan mozaiklerden esinlenerek kıyafet, takı ve ayakkabı tasarlayıp ürettiler ve kültürel mirasımızın da korunup tanıtılmasına katkıda bulunup ülkemizi temsil eden ürünler üretmişlerdir.

Beypazarı Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı, gençlik projesi, haberrtekniker

Anadolu mozaiklerinden ve Anadolu’nun zengin kültüründen aldıkları ilham ve sorumlulukla hazırlanan giysi, takı ve ayakkabı tasarımları yapılarak ve yaygınlaştırılarak ülkemizin tanıtılması ve kültürümüzün bilinirliğine katkı vermek amaçlanmıştır.

Yapılan açıklamada "COVID-19 virüs salgını dolayısıyla eğitimde yaşadığımız süreçler ve aldığımız tedbirler çerçevesinde bu projemizi planladığımız yaygınlaştırma amaçlı defile faaliyeti yerine, aynı amaç doğrultusunda projede ortaya çıkan ürünlerle katalog haline getirip somutlaştırmaya çalıştık." dendi.








494 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir