• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Koronavirüs salgınında en önde hizmet veren radyoloji teknikerlerine ek ödeme verilmiyor.

Koronavirüsün tespitinde önemli bir rol oynayan Radyoloji Teknikerleri, teşvik amaçlı ek ödemelerden yararlanamadı.

Koronavirüs mücadelesinde radyoloji teknikerlerine ek ödeme verilmiyor, habertekniker
Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde kamu hastanelerindeki röntgen ve tomografi gibi görüntüleme hizmetleri özelleştirildi. Cihazları kullanan sağlık personeli de bu kapsamda taşeron çalışan oldu. Koronavirüs salgınının tespiti için bu cihazların büyük öneme sahip olduğunu bildiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, "Cihazların özelleştirilmesi ile taşeronlaştırılan radyoloji teknisyenleri ve teknikerleri, ek ödemelerden yararlanamıyor. Oysa bu süreçte onların katkısı çok büyük. Bu sorun çözülmelidir" dedi. Sağlık çalışanlarının AKP tarafından çifte standarda maruz bırakılarak, ek ödemelerden yararlandırılmadığına dikkat çeken CHP’li İlgezdi, şöyle konuştu: “Pandemi nedeniyle akciğer grafiği ve tomografisine olan talep yaklaşık üç katı arttı. Radyoloji teknisyenleri ile teknikerlerinin radyasyon ve salgın riski artmıştır. Bu şartlar altında diğer sağlık çalışanlarına sağlanan haklar, bu personel için de sağlanmalıdır.”

İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

CHP’li İlgezdi, konuya dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sundu. İlgezdi, şu sorulara yanıt aradı:

► Kamuda taşeron firma çalışanı olup Covid-19 ile mücadele de görev yapan görüntüleme teknisyenleri ve teknikerlerine ikramiye verilmesi düşünülmekte mi?

► Bakanlığınıza bağlı sağlık kuruluşlarında hizmet alımı şeklinde yürütülen görüntüleme hizmetlerinin kamulaştırılması ve burada çalışan sağlık personelinin kamuda kadrolu olarak istihdam edilmesi ile ilgili bir çalışmanız var mı?

► Covid-19 pozitif tanısı konan ve karantinada olan kaç radyoloji teknikeri bulunmakta?




Kaynak: 
https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/saglik-calisanlarindan-ek-odeme-isyani-hakkiniz-odenmez-dediler-odemediler-5841901/






623 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir