• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan BigBang Robotik Ekibi “Akıllı Böcek” isimli projeleri ile Üniversiteler kategorisinde Birincilik ödülüne layık görüldü.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan BigBang Robotik Ekibi “Akıllı Böcek” isimli projeleri ile 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Teknofest İstanbul’da “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmasında Üniversiteler kategorisinde Birincilik ödülüne layık görüldü. Öğrenciler, Ödüllerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın elinden aldı.


Teknofest İstanbul’da İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa TBMYO öğrencileri “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmasında birinci oldu


Danışmanlığını İÜ-C Teknik Bilimler MYO’da görev yapan Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Yıldız’ın üstlendiği projede yine İÜ-C Teknik Bilimler MYO öğrencileri Mert Dursun, Ömer Demirkıran, Emre Karabakla, Mete Han Çetin ekip üyeleri olarak yer alıyor.

Akıllı Böcek; Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin robotik ve programlama öğrenimi için tasarlanmış Arduino tabanlı bir robottur.Robotun üzerinde bulunan butonlar yardımı ile küçük yaşta çocukların algoritma yapılarını eğlenerek öğrenmelerine yardımcı olabilecek bir araçtır. Ayrıca tasarlamış oldukları robot kablosuz haberleşme teknolojisi kullanarak android cihazlar üzerinden ve bilgisayar üzerinden de kontrol edilebiliyor. 


Teknofest, bigbang, robotik ekibi, birinci















599 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir