• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Davutlar M.Y.O. tarafından düzenlediği ve profesyonel ve genç aşçıların hünerlerini gösterdiği yarışmada aralarında yabancı yarışmacıların da olduğu 400’e yakın aşçı yarıştı.

T.C. Adnan Menderes Üniversitesi  Davutlar Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde, Türkiye Aşçılar Federasyonu liderliğinde Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneğinin organize ettiği “Ege Şefler Yarışması” Ege Bölgesi 3. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, Ege’nin turizm merkezlerinden Kuşadası’nda Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Profesyonel ve genç aşçıların hünerlerini gösterdiği yarışmada aralarında yabancı yarışmacıların da olduğu 400’e yakın aşçı, yerli ve yabancı jüriden oluşan profesyonel jüri karşısında madalya almak için kıyasıya ter döktü. Yarışma, Genç Aşçılar Bireysel, Kapalı Kutu Ekip, Lise Bireysel, Lise Ekip ve Ev Yemekleri kategorileri olmak üzere toplam 5 kategoride gerçekleştirildi.

Davutlar Meslek Yüksekokulunda Ege Şefler Yarşması

Yarışmaya katılan Davutlar Meslek Yüksekokulu (M.Y.O.) İkram Hizmetleri 2. sınıf öğrencimiz Hasan Yılmaz, Genç Aşçılar Bireysel - Tavuk kategorisinin en yüksek puanını alarak Gümüş madalya ile ödüllendirilirken, Aşçılık 1. sınıf öğrencilerimiz Fatih Gezen, Mert Melik Oymak ve Gediz Sayılgan Kapalı Kutu Ekip yarışmasında yarışma komisyonunun verdiği sürpriz malzemeler ile 3 course‘luk bir mönü hazırlayarak jüri tarafından Bronz madalyaya layık görüldü.

Ayrıca, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği ve Davutlar M.Y.O. ortaklığında farkındalık sağlamak adına düzenlenen Down Sendromlu öğrencilerle yapılan yemek yapma etkinliğinde, yerli ve yabancı ünlü şeflerle birlikte mutfağa giren öğrenciler organizasyona büyük renk kattı.
















453 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir