• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker
5 NİSAN TEKNİKERLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yaşamakta olduğumuz ülkemizin ve ekonominin temel unsurları arasında gösterilen emek ve sermaye kavramının temel dinamiklerinden bir tanesi de Tekniker meslek ünvanıdır.
5 NİSAN TEKNİKERLER GÜNÜ KUTLU OLSUN, Şevket GÖLÜK
Başta kendisine, ailesine, yaşadığı topluma, ülkesine ve tüm dünyaya faydalı hizmetler üretmek üzere, teknik beceri ve teknolojiyi kullanabilme yetilerini kazandırmak, hızlı gelişmeyi sağlayabilmek ve bilge elemanlar yetiştirmek amacı ile, ülkemizde 1911 yılında ‘‘Fen Mektebi’’ olarak doğan ve 1944 yılında da “Tekniker Okulları” olarak şekillenen ve büyüyen, günümüzde ise “Meslek Yüksek Okulu” adıyla varlığını sürdüren bu okullar, ülkemizin teknik alanındaki en yoğun öğrenci kapasitesine sahip eğitim kurumları haline gelmiştir.
 
Geçen onca yıllardaki bu fiziki büyüme ile birlikte ülke koşullarına uygunluk arzeden perspektifte birçok siyasi kadroca memleketlerine yatırım aracı olarak algılanmış ve bu okulların sayısı günümüzde 800'e ulaşmıştır.
 
İktisadi, İdari, Sosyal, Sağlık ve Teknik alanda 300'e yakın branşta eğitim sunan bu okullarda yine yaklaşık 160 branşta Tekniker yetiştirilmektedir.
 
T.C.Üniversitelerine bağlı Meslek Yüksek Okullarında eğitim/öğretim alan Teknikerler elektrikten makineye, inşaattan kimyaya, denizcilikten havacılığa, sağlıktan ziraata yüzlerce mesleki alanda Türkiye için nitelikli hizmet üretmeye çalışmakta; ancak tekniker paydaşlarının ve ülke yöneticilerinin yeterli oranda gerekli düzenlemeleri yapmaması yüzünden çağdaş köle muamelesine tabi tutulmaktadırlar.
 
Kurulduğu yıllardan beri Meslek Yüksekokulu mezunu Teknikerlerin sorunları çığ gibi büyümüstür. Tabii ki bu sorunların bir tarafında duyarsız yöneticiler ve yanlış planlamalar olabileceği gibi, diğer tarafında ise Teknikerleri temsil eden mesleki örgütlerin sorunlara zamanında ve yeterince müdahil olamaması, ve yasal yetersizlikler yüzünden olmustur.
 
Günümüz itibariyle 3.000.000'dan fazla mezun Tekniker kitlesinin mesleki sorunlarını çözmek için mevcut yasa/yönetmelikler yeterli gelmemektedir. En köklü ve sağlıklı çözümün T.C. Anayasası 135. Madde'de tarifi verilen meslek odaları ile, “ TEKNİKER ODALARI VE BİRLİĞİ”nin kurulması ile mümkün olabileceği aşikardır.
 
Çalışma hayatında her türlü olumsuzluğa ve kıt kaynaklara karşın bireysel gayretlerle, hem çalışan hem de işveren konumunda Teknikerler büyük başarılara imza atmışlardır. Bu bireysel başarıların, tekniker meslek kitlesi tarafından da ekonomik ve sosyal açıdan katma değer olarak ülkemize geri dönüşümünü arzu ediyorum.
 
Meslek Yüksek Okulu mezunu Tekniker meslektaşlarımın 1999 yılından beri kutlanmakta olan 5 Nisan Teknikerler Günü'nü kutluyor, çalışma hayatlarında sağlık ve başarılar diliyorum.
Saygılarımla.
 
Şevket GÖLÜK
Tekniker & Yazar & Enerji Uzmanı & Web Editörü
(5 Nisan 2019)
 
 
 
  
1545 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Hava Durumu