• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) DUYURUSU
Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 26 Temmuz 2015 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri, 22 Mayıs 2015 tarihinde başlayacak, 4 Haziran 2015 tarihinde sona erecektir.
 
Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. KuzeyKıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun  olanlar  ve  aynı  koşullarda yurt dışından  mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvurabilirler. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.  
 
DGS 2015 BAŞVURU KILAVUZU
 
Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2015-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
 
BAŞVURU SÜRESİ : 22 Mayıs - 4 Haziran 2015
 
SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 26 Temmuz 2015, 09.30, 140 dakika
 
SINAV ÜCRETİ : 70,00 TL (%18 KDV dâhildir.)
 
BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 3,00 TL
 
 
BAŞVURU MERKEZİ İLE YAPILACAK BAŞVURULAR
 
Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yer alacaktır. Başvurusunu bir başvuru merkezinde yapacak adayların başvuru merkezine giderken aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir:

*Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu

*Nüfus cüzdanı veya pasaport 

*ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde engel/sağlık bilgisi bulunmayan adaylar için bir üniversite veya devlet hastanesinden alınmış sağlık raporlarının bir örneği, engellerine ilişkin öz geçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe ve Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu

*ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların diploma veya öğrenim durumunu gösterir resmî belgelerinin onaylı bir örneği gerekmektedir.
 

İNTERNETTEN BİREYSEL BAŞVURU
 
Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvurularını ÖSYM’nin İnternet sayfasında “2015-DGS Bireysel Başvuru” başlıklı alandan buradaki açıklamalar doğrultusunda süresi içinde yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.

DİKKAT: Başvurunun yapılması için başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir.” açıklamasının mutlaka görülmesi ve sınav ücretinin yatırılması, aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün, yazıcıdan alınarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerekmektedir.
 
İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapan engelli/sağlık sorunu olan adaylardan, sistemde sağlık bilgisi bulunmayanların veya değişiklik olanların, sağlık/engel bilgilerinin sisteme girilebilmesi için, Sağlık/Engel Bilgi Formunu, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinin bir fotokopisi ile sağlık raporlarının onaylı bir örneğini, engel durumlarını belirten dilekçeleri ile birlikte başvuru süresi içinde ÖSYM’ye ulaştırmaları gerekmektedir. 

 
YURT DIŞINDAN BAŞVURULAR
 
İnternet aracılığıyla bireysel başvuru hakkı olmayan adaylardan, başvuruların yapılacağı tarihler arasında eğitim, tedavi vb. nedenlerle yurt dışında bulunduğu için (KKTC ve Kırgızistan-Bişkek hariç) başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayanlar, başvurularını aşağıdaki şekilde yapacaklardır. Posta yolu ile başvuru alınmayacaktır. Bu adaylar, sınava Ankara’da girecekler ve sınava sadece pasaportları ile kabul edileceklerdir. Bu adaylar için sınavda pasaport dışında bir kimlik belgesi kabul edilmeyecektir.












  
1547 kez okundu

DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Hava Durumu