• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker
Şevket GÖLÜK
yazarSevket@yandex.com
ANADOLU’DA YAKILAN TEKNİKER MEŞALESİ
28/03/2022

Yaşamakta olduğumuz yüzyılda dünya üzerinde var olan tüm ülkelerin varlığı ve geleceği ülkede yaşamakta olan eğitimli insan sayısı ile doğru orantılıdır. Bu orantının gösterdiği yönde adımlar atmalı ve ülke olarak geleceğimizin teminatı gençlerimize günün şartlarına uygun olarak çok iyi eğitim vermeliyiz.

Ekonomi ve teknoloji alanlarında gelişmiş bir ülkenin varlığı ve geleceği eğitimli insanlara emanettir. Yaşamakta olduğumuz dünyamızda görülmüştür ki her dönem bilhassa teknoloji çalışmalarına ve bilimsel çalışmalara insanları yönlendirmek ülke kalkınmasına ve geleceğine yapılabilecek en önemli yatırımdır.
 

Şevket Gölük, Genel Yayın Yönetmeni, Yazar Üzerinde yaşamakta olduğumuz ve gençlerimizin bizlere emaneti olan stratejik ve güzel ülkemiz de kimsenin bir şüphesi olmasın ki; Türkiye'nin yüksek teknik eğitimli teknik eleman potansiyeli olan Teknikerlerin üretim ve gelişim potansiyeli harekete geçirildiğinde Türkiye bulunduğu yerden daha yukarıya çıkacaktır.

Hızla değişen ve gelişen dünyamıza ayak uydurabilmek için toplumların ve bireylerin donanımlarının çok iyi olması gerekiyor. Eğitim politikaları yapılırken gelecek seçimi değil, gelecek kuşağı düşünmek zorundayız.

 

Eğitim, bir ülkenin geleceğinin ve gelişmesinin güvencesidir. Gelişmiş ülkelere bakıldığında göreceksiniz. Mesleki ve teknik eğitim ve mezunlarının istihdamı hükümetlerin çözülmesi gereken öncelikli politikaları arasındadır.


Mesleki ve teknik eğitim denince ilk akla gelen T.C. Üniversitelerine bağlı Meslek Yüksek Okulları ve mezunları olan Teknikerlerdir. Tekniker eğitimi almak Meslek Yüksek Okullarına gelen gençlerin %90’ı Teknik ve Meslek Lisesi mezunları olduğundan daha önce edinilen teorik ve pratik bilgilerin birleştirilerek pekiştirilmesiyle eğitim aldığı meslek programında nitelik bakımından yüksek seviyelerde okullarından mezun olarak Tekniker ünvanlarını almaktadırlar.

 

Ülke yönetimimizde söz sahibi olan siyasetçiler ve yöneticilerimiz ülkenin gelişmesi, daha çok üretmesi ve ekonomik kalkınma için, üretimin olmazsa olmazları teknik eğitim alan Teknikerlere sahip çıkmaları artık zorunluluktur.

 

Teknikerler olarak her ne olursa olsun bizler ülkemizi, bayrağımızı, vatanımızı seviyoruz. Bu sevgimizi ekonomimize, teknolojimize ve üretimimize yüksek oranda katkı sağlayarak göstermeye her daim hazırız.

Anadolu'da Yakılan Tekniker Meşalesi, HaberTekniker, Yazar Şevket Gölük

1990’lı yıllardan beri birçok değişik isim ile dernek ve vakıf gibi çatılar altında toplanan Teknikerler ülke genelinde daha etkili olmak adına değişik illerde ve değişik meslek programlarına ait olan Tekniker dernekleri Aralık 2021 tarihinde Ankara’da bir araya geldiler. Toplantıya Ankara, Batman, Elazığ, Çanakkale, Erzincan, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Mardin, Mersin, Trabzon, Ordu, Siirt, Sivas, Van, Zonguldak illerinde bulunan 16 Tekniker dernek yöneticileri katıldı. Teknikerlerin çalışma hayatında karşılaştıkları görev, unvan, yetki, kamuya atanma ve meslek odası gibi ana başlıkları ile sıralayabileceğimiz sorunların çözümü için tüm ülke genelini kapsayacak şekilde federasyon çatısı altında toplanmaya karar verildi.

 

Daha önce yapılan kuruluş çalışmaları hazırlığıyla hız kazanan çalışmalar neticesinde ilk olarak mevcut 6 Tekniker derneğinin bir araya gelmesi ile yönetim merkezi Ankara olan “Anadolu Teknikerler Federasyonu” kuruldu.

 

Ülkemizin başkenti Ankara’da gerçekleşen ve ülke geleceğimizi yakından ilgilendiren bu toplantı sonucunda geniş katılımlı, güçlü bir Tekniker Meşalesi yakılmış oldu. Bu öyle bir meşale ki, eğitime susamış genç insanlarımızı, ülkemizin geleceğini aydınlatacak ve ülke kalkınmamız,teknolojik gelişmemiz yönünde bizlere yol gösterici olacaktır.

Biz Teknikerlere düşen ise yeni kurulan mesleki kuruluşumuz olan “Anadolu Teknikerler Federasyonu” na destek olmak ve gücüne güç katmak için illerimizde kurulan Tekniker Derneklerimize üye olarak, faaliyetlere katılarak sahip çıkmaktır.

 

Anadolu’da yakılan Tekniker meşalesinin ülkemizde mevcut bulunan üç milyondan fazla Teknikerlere, ailelerin ülkemize ve Meslek Yüksek Okullarında halen eğitimlerine devam eden Tekniker adayı kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

 

Şevket GÖLÜK

Yazar & Web Editörü & Tekniker & Enerji Uzmanı 
facebook/twitter/instagram/sevketgoluk 

 

 



791 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

MADEN KAZALARI, KADER VE TEDBİRLER - 25/04/2023
Madencilik sektöründe çalışanlar eğitilse ve güvenlik önlemleri alınsa da, maden ocaklarında mekanize üretim yerine emek yoğun çalışılması nedeniyle, madencilikte ölümlü iş kazası sıklığı oldukça yüksektir.
ÜRETTİĞİMİZ ENERJİMİZ KADAR GÜÇLÜYÜZ - 24/09/2022
Enerji ihtiyacımızın yaklaşık %50’sini dışarıdan karşıladığımız resmi verilere göre de sabit olup, bu veriler bize enerji kullanımımızda dışarıya yüksek oranda bağlı olduğumuzu ortaya koymaktadır.
PROJE YÖNETİMİ - 06/01/2022
Proje yönetimi yapılan işin mutlak başarı ile sonuçlanması için olmazsa olmaz bir yöntem şekli olup günümüz çağında önemi daha iyi anlaşılmaya başlamış ve önemi giderek te artmaktadır.
PANDEMİ SÜRECİNDE ÇALIŞANLARIN GÜVENLİĞİ - 07/07/2021
Pandemi dönemlerinde çok etkilenen kesimler çalışanlar olmaktadır. Uluslararası Çalışma Örgütü(ILO) istatistiklerine göre dünya geneli çalışan sayısı 3,3 milyar olup salgınlarda etkilenecek olan yüksek riskli işlerde 1.25 milyar insan çalışmaktadır.
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE TEKNİKER İSTİHDAMI - 18/03/2021
Sektörde Mühendis, Teknik Öğretmen, Tekniker, Teknisyen ve Ustalar gibi unvanlı teknik insan gücü çalışmakta olup, sayısal orana bakıldığında birinci sırada vasıfsız işçiler ve ustalar çalışmakta iken ikinci sırada da Teknikerler çalışmaktadır.
DEPREM DEĞİL DENETİMSİZ BİNALAR ÖLDÜRÜR - 15/09/2020
Ülkemiz insanları ve ülke yönetiminde söz sahibi olan kurum/kuruluşlar deprem sonrası acil müdahaleleri, açılan yaralarımızı sarmayı öğrendi ama deprem öncesi yapılması gerekenleri öğrenemedi.
ÇALIŞMA HAYATINDA İŞ BULMA ÜMİDİMİZ YOK OLUYOR - 26/05/2020
İş bulmak ve çalışmak ilk olarak bireysel olarak insanların kendi yaşamlarını ve aile bireylerini yaşamlarını devam ettirebilmesi için tüm ülke insanlarımızın temel hedef ve ihtiyacıdır.
2019 YILININ GENEL ANALİZİ - 05/01/2020
Geriye dönüp baktığımızda günlerin, haftaları, haftaların ayları kovaladığı hızla geçip bir yıl yaşadığımızı da düşünsek aslında millet olarak zor bir yıl geçirdik.
LİSANS TAMAMLAMA ÖNÜNDEKİ ENGELLER - 27/06/2019
Ülke insanlarının eğitim hakkının engellenmemesi doğrultusunda ve elbette belli kriterler getirilerek tüm MYO mezunlarının bir üst eğitim seviyesi olan lisans tamamlama talepleri kolaylaştırılmalıdır.
 Devamı
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Hava Durumu