• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Karadeniz Teknikerler Federasyonu Teknikerlerin görev, yetki, meslek odası ve lisans tamamlama sorunları hakkında basın açıklaması yaptı.

Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Musa Kıranlı Meslek Yüksek Okulu mezunu Teknikerlerin görev, yetki, meslek odası ve lisans tamamlama sorunları hakkında basın açıklaması yaptı.

Yazılı olarak yapılan basın açıklaması; 

Ülke genelinde sayısal olarak 5 milyona yaklaşmış serbest meslek gurubu (Doktor, Avukat, Mimar, Mühendis vb) TEKNİKERLER olarak her zamankinden daha çok önemli olan 2023 seçimlerinde etkin olacağız. Artık sözde değil icra olarak haklarımızın verilmesini istiyoruz.
Musa Kıranlı, Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yrd, HaberTekniker
Cumhur ittifakına, Millet ittifakına sesleniyoruz:
Şehir plancısı, mimar ve mühendisler dışında 2 yıl üniversite teknik eğitim görmüş Teknikerler olarak bizler bu ülkeniz öz evlatlarıyız. Aldığımız teknik eğitim yok sayılmakta. Yasa ile güvence altına alınmış olan TEKNİKERLİK unvanı teknik adam tanımı dışında bırakılmakta. Gerek kamuda gerek özel serbest piyasada Masa başında beyinen, sahada bedenen çalışarak birçok başarılı proje ve uygulamalara imza atan Teknikerler nedense yaptıkları işlerin altına imza atamamaktadır. Teknikerlik pahallı bir eğitimdir. 2 yıl üniversite teknik eğitim alan Teknikerler malesef yetkisiz oldukları için aldıkları eğitim dışında başka işlerde çalışmak zorundadır.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde mesleki teknik eğitim Hükümetlerin çözmesi gereken öncelikli politikaları arasında yer almaktadır. Ülkemizde ise okurken üniversiteli, mezuniyet sonrası lise mezunu kadar yetkisi yoktur.

Sayın Cumhurbaşkanım nitelikli insanların oluşturduğu toplumların çözemeyeceği sorun ulaşamayacağı hedef yoktur. Teknikerler bu ülkenin gerçek sahipleri, endüstri ve sanayinin üretici iş gücüdür. Teknikerlik görev ve yetkileri belirlenirse üretim artar, istihdam artar. Eğer bir ülke gelişmek kalkınma istiyorsa, teknolojinin ileri seviyesinde olmak, kaliteli besin ve gıda tüketmek istiyorsa, sağlanır yapılarda güvenli yaşam istiyorsa Teknikerlerin elinden tutmalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanım, Anayasamızın 135.maddesinde her mesleğin bir meslek odası olmadı belirtilmektedir. Ülkemizde hemen hemen her mesleğin odası varken nedense bugün mezun sayıları 5 milyonu bulan teknikerlerin bir mesleki odası yoktur. 1999 yılından bugüne dernek statüsünde gönüllülük esasında bu eksikliği gidermeye çalışıyoruz.

Teknikerler olarak mevki, makam, iş istemiyoruz. Aldığımız teknik eğitim sonrası yetki ve sorumluluklarımızınbelirlenerek, Türk Teknikerler odalar birliğinin kurulmasını ve lisans tamamlama önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.

Türkiye'nin Yüksek teknik eğitimli nitelikli insanlar topluluğu üretici iş gücü Teknikerler potansiyeli harekete geçirildiğinde Ükemiz bulunduğu yerden daha yukarılara çıkacaktır.

Musa Kıranlı
Ordu Teknikerler Derneği Başkanı
Karadeniz Teknikerler Federasyonu
Genel Başkan Yardımcısı






194 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Hava Durumu