• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker
TEKNİKER HAKLARI İÇİN AÇIK HAVA BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI.
21 Nisan 2013 Pazar günü Ankara Abdi İpekçi Parkında Toplanan Teknikerler Birliği Genel Merkez ve Şube Yönetimleri , İl Temsilcileri , birlik üyeleri , Türkiyenin dört bir yanından gelen il temsilcileri ve  destek veren Tekniker birlikte eyleme davul zurna eşliğinde halay çekerek başladılar.




Yüzlerce döviz ve pankartın yer aldığı eylemde meslektaşlarımızın haricinde Teknikerlere destek için gelen tekniker dostlarıda eylemde yerini aldı.

Sloganlar atıldı, şarkılar söylendi ve halaylar çekildi. Ardından Teknikerler Birliği Genel Merkezi Genel Başkanı Ertan Kılıç basın bildirisini okundu.

Genel Başkan Kılıç;
"2.000.000. Tekniker 70 yıldır, zalimlerin zulmune maruz kalmıştır. Kimsesizlerin kimsesi olacağım sözünü veren Sn. Başbakana sesleniyorum, 3 dönemdir, 10 yıldır iktidardasınız,her konuya el attınız ama tekniker sorunlarını çözemediniz. Daha kaç 10 yıl bekleyelim?" diye sitem etti.

Teknikerlerin mesleki haklarının verilmemesi, tüketicilerin cebinden daha çok para çıkması anlamını taşır, tekniker haklarının mühendislere, esnaflara haksızca pay edilmesi Ülkemizin en büyük ayıbıdır.

Her branşta teknikerlerin ellerindeki haklar yasalar ve yönetmeliklerle alınmaktadır, bu gün ise meslek yüksek okulu mezunları çıraklarla aynı kefede tartılmaya başlanmıştır. Bu hukuksuzuğun giderilmesi Hükümetin boynunun borcudur.

Arıcılık Teknikerleri almış olduğu mesleki formasyonuna rağmen Bal Üretim tesisinde Sorumlu Yönetici olamamaktadır,
Ekmekçilik Teknikerleri ekmek fırınında mesleki formasyonuna rağmen ekmek, maya  Üretim tesisinde Sorumlu Yönetici olamamaktadır,
Veteriner Sağlık Teknikerlerine suni tohumlama yetkisi verilmemekte, astı konumundaki teknisyene bu uygulama verilmektedir, lise mezunu ebe'ye insan evladı için doğum yetkisi tanınmakta, hayvan doğumu için veteriner teknikerine yetki tanınmamaktadır. Veteriner Teknisyenlerine suni tohumlama yetkisi var, üniversite mezunu  veteriner teknikerine yok,
Gıda Teknikerleri, mesleki formasyonuna rağmen gıda sektöründe görev – yetki – sorumluluk sahibi sorumlu yönetici olamamaktadır,
Tarım Teknikerleri mesleki haklarına getirilen kısıtlamalarla, formasyonuna uygun istihdam edilmemektedirler,
Diyaliz Teknikerleri yerine, hemşireler istihdam edilmektedir,
Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri, Diş Protez Teknikerleri, İlkokul mezunu sertifikalı elemanlar ile eşit tutulmaktadır,
 
Radyoterapi Teknikerleri yoğun radyasyona maruz kalmalarına rağmen, gerçek manada yıpranmadan yeterince faydalanamamaktadır,
Çevre Teknikerleri, çevre görevlisi olamamaktadır,
İnşaat Teknikerleri, mesleki formasyonuna rağmen Şantiye Şefi olamamaktadır,
Makine Teknikerleri, mesleki formasyonuna rağmen Araç LPG Dönüşümünde görev – yetki – sorumluluk sahibi olamamaktadır.
Elektrik Teknikerleri, mesleki formasyonuna rağmen Esnaf Odasına kaydının yapılmasına zorlanmakta, yüksek öğrenim mezunu teknikerler, bu odalarda görev yapan ilkokul, ortaokul, düz lise mezunu personelin vizesine muhtaç hale getirilmektedir.
Doğalgaz ve Isıtma Teknikerleri, mesleki formasyonuna rağmen doğalgaz yapım işlerinde görev – yetki – sorumluluk sahibi olamamaktadır,
İklimlendirme Soğutma Teknolojisi Teknikerleri, kendi projelerini imzalayamamaktadır,
Harita Ve Kadastro Teknikerleri, mesleki formasyonuna rağmen haritacılık ve kadastro işlerinde görev – yetki – sorumluluk sahibi olamamaktadır. Şirket kurup tescil yaptıramamaktadır, bir metrekarenin aplikasyonu dahi olsa imza atamamaktadır. İfraz yapamamakta, tevhid yapamamaktadır.
Bilgisayar Teknikerleri varken, sertifikalı ilkokul mezunlarına istihdam kapısı aralanmaktadır,
Optisyen teknikerler sertifikalı iortaöğrenim mezunu gözlükçüler ile aynı kefede tartılmaktadır,
Uçak Teknolojisi Teknikerleri, uçak teknisyeni olarak anılmaktadır,
Gemi teknolojisi teknikerleri, gemi teknisyeni olarak anılmaktadır.
Eczacılık teknikerleri, ilkokul mezunu sertifikalı eczane çırakları ile bir tutulmaktadır.
Bu örnekleri 475 branş için ayrı ayrı sıralamak mümkündür.

  
Kamu'da İşçi ya da memur kamuda çalışan teknikerler mali, özlük ve sosyal hakalar bakımından haksızlıklar teknikerlerin yakasını bırakmamakta, unvanlarını alamamaktadır.
Özel sektörde angarya işler teknikerlere yüklenmeye çalışılmakatadır.
Teknikerler serbest çalışmak istediklerinde, iş yeri, açmak istediklerinde esnaf odalarına yönledirilmektedir.
Meslek Yüksek Okulları;
Siyesiler için yatırım kapısı,
Yerel Yönetimler için gelir kapısı,
YÖK için kadro kapısı,
İş adamları için köle kapısı,
Aileler için umut kapısı,
Teknikerler için zulüm kapısı olmaktan başka bir şey sağlayamamıştır.
Tekniker haklarını gözetmeyecekseniz Meslek Yüksek Okulları kapatılmalıdır.    
Teknikerlere yapılan haksızlıkları görmezden gelmek, ertelemek, ötelemek, yok saymak ancak sorunların büyümesine ve taleplerin daha kalabalık kitleler ile meydanlara taşmasına neden olabilir.
"Bu gün Genel Merkezimiz ve Şubelerimiz tarafından 10 farklı ilde TEKNİKER HAKLARI BASIN AÇIKLAMASI yapılmaktadır. Teknikerler tüm hakları alınıncaya değin meydanları terk etmeyecektir. Her branş için ayrı ayrı yasal eylemler yapacağız, kimse teknikerleri sindiremeyecek. Bundan sonraki eylemlerimizde daha büyük katılımlar sağlanacaktır."
Bu arada meczup bir şahıs tarafından Genel Başkanımıza saldırı teşebbüsünde bulunuldu. Saldırgan, Emniyet güçleri ve genç teknikerler tarafından etkisiz hale getirildi.
TEKNİKER HAKLARI Basın Açıklamasına yurdumuzun dörtbir yanından iştirak eden meslektaşlarımıza ve tekniker dostlarına teşekkür ediyoruz diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Bir süre daha davul zurna eşliğinde halay çeken Teknikerler sorunsuz ve olaysız olarak dağıldılar.








  
2257 kez okundu

DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Hava Durumu