• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

T.C. Kapadokya Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Programı Mezunlarımızdan Eser Yıldırım İstiklal Savaşı Koşusu’nu Kazandı

Atçılık ve Antrenörlüğü programı mezunlarımızdan Eser Yıldırım’ın antrenörlüğünü yaptığı Serhantay isimli Arap tayı İstiklal Savaşı Koşusu’nu kazandı.
Kapadokya M.Y.O. mezunu Eser Yıldırım İstiklal Savaşı Koşusu’nu Kazandı.

26 Haziran Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşulan ve 4 yaşındaki Arap taylarına mahsus yılın en presijli ve en yüksek ikramiyeli koşusu olma özelliğini taşıyan G1 İstiklal Savaşı Koşusu’nu, antrenörlüğünü mezunlarımızdan Eser Yıldırım’ın üstlendiği Serhantay kazandı.

4 yaşlı 17 Arap atını bir araya getiren bu yılki koşu, çim pistte 2100 metre mesafe üzerinden gerçekleştirildi.

Koşuyu kazanan atın sahibi Engin Berk Sezen’e kupasını, Garnizon ve 1. Ordu Komutanı adına Tümgeneral Kemal Başak verdi. Atın antrenörü Eser Yıldırım’a plaketini İstanbul Muharrir Gaziler Derneği Üyeleri Selçuk Eker ile Saim Kemahlıgil, jokey Gökhan Kocakaya’ya plaketini ise TJK Yönetim Kurulu Üyesi Can Polat Eyigün verdi. Törene, TJK Genel Sekreteri H. Turgut Alakuş, Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Beşerler, YKK Üyeleri Behçet Homurlu ile Mustafa Özdemir, TJK Asli Üyesi Sadettin Sükan da katıldı.
Atçılık ve antrenörlüğü programımızdan 2013 yılında mezun olan Eser Yıldırım, bugüne kadar antrenör olarak katıldığı 383 resmi yarıştan 196’sında dereceye girmeyi başardı.

Çalıştırıcılığını eser Yıldırım’ın üstlendiği ve yarış hayatına 15 Mayıs tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda kazandığı yarışla başlayan Serhantay, kariyerinin 21’inci startında 8’inci birinciliğini elde ederken, aynı zamanda kariyerinin ilk G1 galibiyetine de imza atmış oldu. Safkan, bugüne dek sentetik pistte 1, çim pistte 2, kum pistte ise 5 kez finişi önde geçmesini bildi. İstiklal Savaşı Koşusunda jokey Gökhan Kocakaya ile 4’üncü kez bir araya gelen Serhantay, bu koşularda 2 kez birincilik, 2 kez de ikincilik elde etti.











550 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir