• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Aydın’ın Söke İlçesi’nde üniversite öğrencisi bir grup, kentte devlet yurdu bulunmadığı için özel yurt ve ev kiralarının yüksek olduğu gerekçesiyle seslerini duyurmak için eylem yaptı.

T.C. Adnan Menderes Üniversitesi Söke Meslek Yüksekokulu öğrencisi bir grup, 26 Eylül saat 18.30’da, kentteki özel yurt ve ev kiralarının yüksek olduğu gerekçesiyle eylem yapmak amacıyla Hükümet Meydanı’nda bir araya geldi.

M.Y.O. ÖĞRENCİLERİNDEN YÜKSEK KİRA EYLEMİ

Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-Sen ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de öğrencilere destek verdi. Öğrenciler adına konuşan Ebru Göçmen şunları söyledi:
"Kira bedelleri çok yüksek. Geçtiğimiz yıllara oranla ev, apart ve yurt fiyatlarındaki artışların normalin üzerinde yükselmesi tüm öğrencilerin ve ailelerin tepkisine yol açtı. Devlet yurdunun olmaması bizleri bu yüksek maliyetli ev ve yurtlara mecbur kılmakta. Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri, evin ederi yerine kişi başı fiyat biçiyor. Bazı ev sahipleri öğrencilere sahip çıkması gerekirken, onları bir gelir kaynağı olarak görmekten vazgeçmiyorlar. Öğrencilerin ve ailelerinin durumu göz önüne alınarak kira fiyatlarında düzenlemeler yapılsın."

Ulaşım sorunları da var

Ulaşımda yaşadıkları sıkıntılar için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na da seslenen Göçmen şöyle devam etti:

"Diğer bir konu da öğrencilerin ulaşım sorunu. Beş yıldan beri var olan Söke Sağlık Meslek Yüksekokulu’nun öğrencileri de Söke’de staj imkanları kısıtlı olması nedeniyle yıllardan beri Efeler’de staj görmekteler. Bu durum öğrencileri fiziksel ve psikolojik olarak yıpratmakta. Servis ve otobüs ücretleri de öğrencilere maddi olarak büyük sorun yaratıyor. Bu konuda bize yardımcı olması için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na sesleniyor ve ulaşım için destek bekliyoruz. Şehir içinde çalışan ulaşım araçlarının belirli saate kadar çalışması nedeniyle gece bölümü öğrencileri okuldan çıktıklarında ulaşım sorunu yaşamaktalar. Şoförler Odası’ndan isteğimiz, saatlerin düzeltilmesidir. Yaptığımız bu çağrılara kulak verilmediği sürece eylemlerimizi sürdüreceğiz."













395 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir