• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

T.C. Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencilerine “Geleceği Yazanlar” projesi kapsamında Turkcell tarafında Android konulu bir eğitim verildi.

Gerze Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencilerine “Geleceği Yazanlar” projesi kapsamında Turkcell tarafında Android konulu bir eğitim verildi. Bilgi Teknolojisi öğrenci kulübünün organize ettiği proje kapsamında gerçekleşen eğitim seminerini Turkcell adına Ahmet Burak Demirkaplan verdi. Demirkaplan, eğitiminde öğrencilere, yeni sosyal sorumluluk projesi "Geleceği Yazanlar" ile Türkiye'nin mobil yazılım seferberliğini başlattıklarını belirterek, projeyle ülkemizin bilişim sektöründeki potansiyelinin harekete geçirilmesi amaçladığını bunun için eğitim ve gelişim fırsatları sunmanın yanı sıra yazılım geliştiricilere Turkcell ekosistemine dâhil olma olasılığı sunularak yeni iş fırsatları yaratılacağını ifade etti.



"Geleceği Yazanlar"; Ocak 2014 tarihi itibariyle 1.800 sayfa eğitim belgesi, 15.000 satır kod, örnek uygulamalar ve eğitim videoları ile Türkiye'de mobil yazılım geliştirmeye ilgi duyanların buluşma noktası. Bir yıl kadar süren hazırlık aşaması sırasında platformun tüm içeriğinin akademisyenler ve tecrübeli mobil yazılım geliştiricilerin gözetiminde oluşturulduğunu söyleyen Demirkaplan, platform üzerinden eğitim alan gençlerin, Android, İOS ve Windows Phone gibi milyonlara hitap eden platformlara yönelik mobil yazılımlar ve mobil oyunlar geliştirebileceklerini kaydetti. Demirkaplan, Turkcell Usergrid Servisi sayesinde geliştirdikleri mobil uygulamalarda bulutun gücünden destek alabileceklerini de dile getirerek, “Geleceği Yazanlar kapsamında eğitime başlayan yazılımcılar bu süreçte ilerleyebilmek için, karşılarına çıkacak sınavı başarıyla tamamlamak zorunda. Bu kıstas doğrultusunda 10 farklı başarı belgesinden en az 4'ünü tamamlayan adaylar, belirlenecek merkezlerde yapılan mobil yazılım geliştirme sınavına katılmaya hak kazanacak.” dedi. Eğitim süreci boyunca yazılımcılara, mobil yazılım geliştirme alanında öne çıkan profesyoneller tarafından danışmanlık desteği verileceğini hatırlatan Demirkaplan, "Geleceği Yazanlar"dan "Başarı Belgesi" alan, kendi mobil yazılımlarını geliştirebilen kişilere, hem Turkcell Grup hem de iş ortaklarının oluşturduğu dev ekosistem dâhilinde kariyer fırsatlarında öncelik sunulacağının altını çizdi. Demirkaplan, yenilikçi bireysel ve kurumsal mobil uygulama yazılımları geliştiren girişimcilerin Turkcell’in iş ortaklığı ekosisteminde yer alma fırsatı yakalayabileceklerine işaret ederek, proje kapsamında gençlerin geliştirdiği mobil yazılımlar Turkcell’in uygulama mağazası AppMarket üzerinden de kullanıcıların beğenisine sunulacağını söyledi.



















871 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir