• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksek Okulu Ek Binası Hizmete Açıldı

2013-2014 akademik dönemine 458 öğrenci ile başlayan Ayancık Meslek Yüksekokulu, yeni binasına kavuştu. 

Mevcut binaya ek olarak yapılan ve geniş katılımlı bir törenle hizmete açılan ek binada; elektronik laboratuvarı, internet salonu, yemekhane ve kantin bulunuyor. 



Açılışa, Rektörümüz Prof. Dr. Recep BİRCAN’ın yanı sıra Ayancık Kaymakamı Suat YILDIZ, Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN, Ayancık Meslek Yüksekokulunun idari ve akademik personeli ve protokol üyeleri ile öğrenciler katıldılar. 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Rektörümüz, Üniversitemiz hakkında bilgi verdiği konuşmasında: “2007 yılında 2032 olan öğrenci sayımız bugün 5238’i buldu. Kapalı alan büyüklüğümüz ise 85.000 m2’ye ulaşırken bugün bu alana 420 m2 daha ilave ediyoruz.” dedi. Konuşmasında, Ayancık’ta Yurt-Kur Genel Müdürlüğüne ait 106 kişilik bir yurdun hizmete geçtiğini söyleyen Rektörümüz, buna rağmen hem yurt hem de yeni bir okul binasına halen ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Recep BİRCAN konuşmasını şöyle sürdürdü: “Halkın sahip çıktığı üniversiteler daha hızlı gelişmekte. Biz de Sinop Üniversitesi olarak Ayancıklı hemşerilerimizin Üniversitemize sahip çıkmalarını bekliyoruz. Biz öğrenci merkezli, akademisyeniyle, idari personeliyle, öğrencisiyle huzurlu bir ortamda, uyumlu çalışan bir ekip olarak çalışmaya devam ediyoruz. Ayancık Belediye Başkanımız gelen bütün öğrencilerimizi hoşgeldin yemeğiyle karşılıyor ve sene sonunda da ya bir piknikle ya da yine bir yemekle uğurluyor. Kendisi desteğini hiç eksik etmiyor ben kendisine de çok teşekkür ediyorum.”  dedi.

Tören sonunda ek binanın yapımında katkısı olan Kaymakam Suat YILDIZ ile Ayancık Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN’e Rektörümüz Prof. Dr. Recep BİRCAN hediye takdiminde bulundu. 


Kısa bir konuşma yapan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN, Rektörümüze teşekkür ederek bundan sonraki süreçte Üniversitemize ve öğrencilerimize desteğin artarak devam edeceğini söyledi.

Ek binanın kurdelesi Rektörümüz Prof. Dr. Recep BİRCAN, Kaymakam Suat YILDIZ Ayancık Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN, Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan ARAL ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Programın devamında, yeni yemekhanede öğle yemeği yendi.







2283 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir