• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Kastamonu Üniversitesi Abana Meslek Yüksekokulumuzun Açılışı Yapıldı

Yılmaz Ailesi tarafından yaptırılan Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu binası 7 Eylül 2013 Cumartesi günü düzenlenen törenle Kastamonu Üniversitesine devredildi.

Meslek Yüksekokulunda düzenlenen törene, Kastamonu Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem ERDEM, Kastamonu Milletvekili M. Gökhan GÜLŞEN Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN, başta olmak üzere Kastamonu İlçelerinin Belediye Başkanları ve ileri gelenleri ile Üniversitemiz personeli, Abana halkı ve öğrenciler katıldı.

Halk oyunları gösterisiyle başlayan açılışın ardından Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nur BELKAYALI yaptığı konuşmada: “Yeni ve aydınlık bir yolun başındayız. Bizi bu günde yalnız bırakmadığınız ve heyecanımızı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Meslek Yüksekokulumuzun ülkemize, bölgemize, ilçemize, öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza ve personelimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. 4 Aralık 2010 tarihinde temeli atılan Yüksekokul binamız Sabahat-Mesut Yılmaz adına Yılmaz Redüktör firması tarafından inşa edildi. Yüksekokul binası bodrum katla birlikte 4 kattan oluşmaktadır. Binada 21 derslik, 2 çizim salonu, 4’ü bilgisayar laboratuvarı olmak üzere 8 laboratuvar, konferans salonu, kütüphane, kantin ve dinlenme alanları, öğrenci kulüp odaları, akademik ve idari personel odaları yer almaktadır. Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu’nun bugüne gelmesinde emeği geçen başta YILMAZ Ailesine ve herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Meslek Yüksekokul Müdürü BELKAYALI’nın konuşmasının ardından Abana Belediye Başkanı Rıdvan OYAR ve Abana Kaymakamı Abdulselam ÖZTÜRK birer konuşma yaptılar. YILMAZ Ailesinden Ender Yılmaz yaptığı duygusal konuşmada Sabahat Mesut Yılmaz adına yaptırdıkları Meslek Yüksekokulun aileleri için öneminden bahsederek Üniversitemize, Abana'ya ve Ülkemize hayırlı olmasını diledi. 

Rektör AYDIN konuşmasında: “Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu'nu görüntüsüyle, içinin fonksiyonelliğiyle, dizaynıyla mükemmel bir eğitim müessesesini YILMAZ Ailesi inşa edip bizlere teslim ediyor.

Yılmaz Ailesi yaptırdıkları Meslek Yüksekokulu ile sadece üniversitemize hizmetle kalmadı. Aynı zamanda Abana'ya,  memleketimize ve insanlığa hizmet etmiş oldular. Yılmaz Ailesi bu binada eğitim-öğretim görecek öğrencilerimiz, akademisyenlik yapacak arkadaşlarımız için yüzyıllarca devam edecek hizmetin bir parçası olacaklar.

Bundan sonrası bize düşmektedir. Kastamonu Üniversitesi yapması gereken hizmetlerle mükelleftir.  Biz her sene Fazıl Boyner Günlerini yapmayı gelenek haline getirdik. Önümüzdeki yıl Fazıl BOYNER hatırasına milletlerarasında sempozyum yapıyoruz. Nasip olursa önümüzdeki yıldan itibaren Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Günleri de her sene tekrarlanacaktır. Ayrıca sempozyum, konferans ve programlar da yapılacaktır.

Üniversitemiz kadirşinas olacaktır ve kadirşinaslığını daima gösterecektir. Çünkü hayırsever ailelerimiz ve YILMAZ Ailemiz bizlere kadirşinaslığını göstermiştir. Üniversitemize kazandırılan Meslek Yüksekokulumuzdaki birimleri, birimlerin vasıflarını zamanla göreceksiniz. Bugün Abana'da yaptığımız senato toplantısında verilen kararlardan birisi de kıymetli Yılmaz Redüktör çalışma arkadaşlarının kütüphanemiz ve laboratuvarlarımıza isimlerinin verilmesiydi.

Muhteşem meslek yüksekokulumuzun yanında Abana’da bir de yurt binası görebilirsek buraları cıvıl cıvıl yapmak bizim elimizde.

Öğretim elemanlarımız birçok üniversite mezunları arasından seçilerek Meslek Yüksekokulumuzun eğitim-öğretim kadrosunu teşkil etme şerefine erdiler. İlk geldiklerinde Meslek Yüksekokulu binası hazır değildi. Kaymakamlığımızdan ve belediyemizden yardım istedik ve sağ olsunlar bizleri geri çevirmediler.

Meslek Yüksekokulumuz dört bölüm ile eğitim-öğretime başladı; ama bizler şu ana kadar dokuz bölüm kurduk. İnşallah daha sonraki günlerde bütün bölümlerimizi doldurup ve ihtiyaç olan bölümleri kurarak yolumuza devam edeceğiz.

Ben bugünümüzü şereflendikleri için YILMAZ Ailesine sonsuz saygılarımı sunuyorum ve hepimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Açılışa gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem AYDIN’da yaptığı konuşmada, Yılmaz Ailesini yaptıkları bu anlamlı bağıştan dolayı tebrik etti. Törende son olarak Kastamonu Valisi Erdoğan BEKTAŞ, konuşma yaparak Yılmaz Ailesinin diğer varlıklı ailelere örnek olmalarını temenni etti.

Konuşmaların ardından plaket töreni düzenlendi. Üniversitemiz ve Abana Belediyesi’nin YILMAZ ailesine plaket ve hediye töreninin ardından Şinasi YILMAZ ve Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN'ın hazırlanan devir teslim protokolünü imzalamasıyla Meslek Yüksekokulu binası Üniversitemize devredildi. İlçe Müftüsü Yakup YILDIZ`ın duası sonrası kurdele kesilerek okul binasının açılışı yapıldı ve ardından okul binası gezildi.

  

  



1550 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir