• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Ramazan Saka: Manavgat İlçesi'nde işyerlerinin isimlerinin Türkçe olması ve yörede kullanılan Türkçe kelimeleri tespit etmek için öğrencilerle birlikte çalışama yaptıklarını kaydetti

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Ramazan Saka’nın koordinatörlüğünde Türkçe’ye önem verilmesi ve farkındalığının arttırılması için 2 ayrı proje başlatıldı. Öğretim Görevlisi Ramazan Saka yaptığı açıklamada,
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde işyerlerinin isimlerinin Türkçe olması ve yörede kullanılan Türkçe kelimeleri tespit etmek için öğrencilerle birlikte çalışama yaptıklarını kaydetti.

Manavgat’ta işyerlerinin isimlerinin Türkçe olması konusunda yaklaşık 80 öğrenciyle birlikte araştırma yaptıklarını kaydeden Saka; “Her öğrencimiz 10 ayrı işyerine gitti ve 10 yabancı dillere ait farklı isimlerle döndüler. İşyerlerimizin isimlerinin Türkçe olması dildeki yabancılaşmanın önüne geçmek için çok önemli” dedi. Bu konuda araştırmanın tamamlandığını rapor yazım aşamasında olduklarını ifade eden Manavgat M.Y.O. Öğretim Görevisi Ramazan Saka, esnafları Türkçe kelime kullanmaya daet etti. Saka, önümüzdeki günlerde esnaflara Türkçe konusunda mektuplar yazacaklarını kaydetti.

Diğer taraftan Manavgat’ta kullanılan yerleşik kelimelerin tespiti amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyleyen Saka; “Bu konuda eğitimci Refik İnci Manavgatlıca Sözlüğü diye güzel bir kitap hazırladı. Kendisine Türkçeye verdiği önem için teşekkür ediyorum. Şimdi biz Manavgat’ta kullanılan kelimeleri tespit etmeke amacıyla öğrencilerimiz vasıtasıyla çalışma yapıyoruz. Kentten ve köylerden yaşılalarla sohbetler ediyoruz. Kayıt ta yaptığımız bu sohbetlerden derleme çalışması yaparak, Manavgat’ta kullanılan yerel kelimelerin akademik olarak çalışmasını yapacağız” diye konuştu.

Öğretim Görevlisi Saka, Türkçe konusunda başta basın olmak üzere her kesimden destek beklediklerini söyledi.






840 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir