• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Teknikerler Birliği Genel Merkezi ve Veteriner Sağlık Komisyonu Başkanı Nimetullah Durmaz'ın katkıları ile M.Y.O. mezunu Veteriner Teknikerlerine de suni tohumlama yetkisi verildi.

Lise mezunu veteriner teknisyenlerine serbest olmasına karşın yüksekokul mezunu veteriner sağlık teknikerlerine izin verilmeyen suni tohumlama yetkisini içeren yönetmenlik değiştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından suni tohumlama yönetmenliğinin değişmesi için düğmeye basıldı. Konuyla ilgili bakanlık tarafından Türkiye Teknikerler Birliği Veteriner Sağlık Komisyonu Genel Başkanı Nimetullah Durmaz'dan yazılı görüş istenmişti.

Teknikerler Birliği Genel Merkezi aracılığıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderilen görüşte, yeni suni tohumlama yönetmenliğinde, ülke hayvancılığının gelişmesi ve başarılı bir hayvan ıslahı için MYO mezunu veteriner sağlık teknikerleri ve sağlık teknikerlerine de suni tohumlama yetkisinin verilmesi gerektiği belirtildi.

Teknikerler Birliği Genel Merkezimizin Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'na yapmış olduğu Resmi Yazışma, Teknikerler Birliği Veteriner Sağlık Teknikerleri Komisyon Başkanımız Nimetullah Durmaz'ın çabaları ve açılan yargı davası sonucunda Veteriner Teknikeri meslektaşlarımızın 90 yıldır yaşadığı haksızlık Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Yönetmeliği ile ortadan kaldırıldı.


Haber Linkleri :

http://www.cihan.com.tr/news/MYO-saglik-teknikerlerine-de-suni-tohumlama-yetkisi-veriliyor_2074-CHMTIxMjA3NC8x


http://www.zaman.com.tr/gundem_myo-saglik-teknikerlerine-de-suni-tohumlama-yetkisi-veriliyor_2174760.html













1228 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir