• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Özel sektörde aranan referans ve istenilen tecrübe, ATEKDER AKEDEMİ'den alınan eğitimlerle geçerli olacaktır.

ATAKDER, Funda AYTAÇ, HaberTekniker Ameliyathane Teknikerler Derneği (ATEKDER) başkanı sayın Funda AYTAÇ yaptığı yazılı basın açıklaması ile ATEKDER AKADEMİ'nin kurulduğunun ve sektöörde çalışmak isteyen tüm Ameliyathane Teknikerlerine açık olduğunu duyurdu.

İlk olarak online eğitimler ile başlayacak olup daha sonra uygulamalı eğitimler verileceğini duyurdu.

Online eğitimlerde simulasyon, sanal gerçeklik ve yapay zekadan yararlanılacağını belirterek eğitimin ikinci bölümünde ise alanında uzman ünlü cerrehlarımızca eğitim verileceğini, eğitim sonunda katılıcılardan başarılı olanlara eğitim sertifikası, katılım belgesi ve başarı belgesi verileceğini  açıkladı. 

Basın açıklamasının tam metni; 

ATEKDER AKADEMİ 

Özel sektörde aranan REFERANS  ATEKDER , İstenilen TECRÜBE, ATEKDER AKADEMİ’den alınan Eğitimlerle geçerli olacaktır.

İki farklı eğitim düşünülmektedir.
1. Temel Ameliyathane ve Sterilizasyon eğitimi 
2.Ameliyathane Branş Eğitimleri
A) Genel Cerrahi 
B) Estetik ve Plastik Cerrahi 
C) Göz
D) Üroloji 
E)KBB
F) Ortopedi 
G)Kvc
Ğ)Kadın Doğum 
Göğüs cerrahisi 
Beyin cerrahisi 
Online eğitimler , sonrasında uygulamalı eğitimlerimiz başlayacaktır.

Online eğitimlerde (simülasyon, Sanal Gerçeklik ve Yapay Zekadan yararlanılacaktır .İçerisinde; (canlı dersler -vakalar-konu anlatımları -sınavlar - Cerrahi enstrümanlar )yer alacaktır .Üniversitelerimizdeki program başkanlarımız ve eğitim veren hocalarımız program da öğrencilerini denetleyeceklerdir .

Alanında uzman ünlü Cerrahlarımızdan eğitim alarak akademiden mezun olunacaktır.Eğitim sonunda 1-Eğitim sertifikası 2-katılım belgesi 3-başarı belgesi verilecektir .
Eğitimin asıl amacı ; Pandemi dolasıyla stajını tam yapamayan ,başka mesleğe yönelerek kendini geliştiremeyen ,sektör değişikliği yapan, evlilik gibi ailevi nedenlerden dolayı Sağlık sektöründen uzak kalan meslektaşlarımızın tekrardan sağlık alanına entegrasyonunu sağlamak ; özel ve devlet hastanelerinde çalışan kendini başka branşta geliştirmek isteyen Meslektaşlarımız içinde ayrı branş eğitimleri verilecektir .Çalışan meslektaşlarımız için uygulamalı eğitimler çalışma saatlerine uygun olarak düzenlenecektir .
İçerisinde tüm herşeyi barından bir uygulamada gerçekleştirdik E-Coll! E-Coll uygulamamızda ;
Özel hastaneler - medikal firmalar -63 tane devlet ve vakıf  üniversiteleri ; devlet ve özel hastanelerde, kliniklerde çalışan Cerrahlarımız da yer alacaktır . Medikal firmalarımız ürün tanıtımları yapacaktır.özel hastaneler personel ilanları verecektir . Bu eğitimle birlikte ;yetişmiş ve kendini geliştirmiş sağlık personellerinin özel sektöre istihdamı sağlanacak , hastane için aranan ve istenilen personel haline gelinecek, özel hastaneler için de tam performans sağlayacak , sağlık çalışanları bulunmuş olacaktır. Zamandan tasarruf , işlemler hızlı, başarılı ve etkili şekilde gerçekleştirilecektir. Yanlış paket açımları , sarf malzemelerin yanlış kullanımı veya 6 ay gibi oryantasyon eğitimleri olmayacak hızlı ve güvenli şekilde ekibe uyumları sağlanacaktır.Her geçen gün değişen ve Gelişen teknolojiye bağlı eğitimler sürekli verilecektir . 

Derneğimize bir çok hastane yöneticisinden güvenilir ve tecrübeli eleman istediklerine dair başvuru geliyordu .özellikle bizim referans olduğumuz  kişileri işe alıyorlardı bu sayede bir çok kişiyi sağlık sektöründe işe girdirdik .fakat bunun yanı sıra siz referans iseniz , siz arkasında duruyorsanız vakalara scrup girebilir deniyordu .Bizler de Bir çok meslektaşımıza elimizi uzatmak için , istenilen tecrübeyi atekder akademiyi kurarak bizler vermeye karar verdik olumlu dönüşler var bu konu da cerrahlarımız da öğrenci yetiştirmek için heyecanlılar .bu proje benim için bir kaç yıldır vardı bu güne nasipmiş diyorum öğrenciler kadar ATEKDER olarak bizlerde heyecanlıyız .sağlık sektörünü sahadan destek vererek güçlendirmek zorundayız .

Funda AYTAÇ
Ameliyathane Teknikerler Derneği (ATEKDER) Başkanı



ATAKDER AKADEMİ İletişim Bilgileri :
Kayıt için          : www.atekder.org
WhatsApp Hattı: 0545.901 59 16




223 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.154532.2833
Euro34.509334.6476
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir