• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Tıbbi Laboratuvar Platformu “Tanı ve tedavide en büyük rollerden birini, Tıbbi Laborantlar üstlenmektedir. Bu doğrultuda, mezun sayısı ve istihdam orantısızlığının ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Her yıl 10 bine yakın mezun veren Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümünden atanmayı bekleyen laborant sayısı 90 bine yaklaştı.

Sorunların çözümü için TBMM’de iktidar ve muhalefet partilerinin vekilleriyle de görüştüklerini fakat ne yazık ki istedikleri sonucu elde edemediklerini belirten Tıbbi Laboratuvar Platformu yöneticilerinden Zilan Kızıldemir, başta tıbbi laboratuvar teknikleri ön lisans mezunlarının istihdam probleminin giderilmesi olmak üzere branş adına yararlı çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Kızıldemir, “Branşımızın, örgün ve ikinci öğretim programlarıyla, her yıl yaklaşık 10 bin kişi mezun vermekle birlikte, 90 bin mezuna ulaşmıştır ancak mezun sayısı ile doğru orantıda istihdam sağlanmamaktadır.
Tıbbi Laboratuvar Teknikerleri Atama, HaberTekniker
KPSS'ye girmiş meslektaşlarımızın büyük bir kısmı 80 üzeri puanlar almaktadır. 2020-2022 KPSS dönemi içinde, KPSS 2020 puanıyla atanan tıbbi laboratuvar teknikeri sayısı 887 kişidir. 2022 KPSS puanıyla, Aralık 2022'de gerçekleştirilen 85 bin kişilik Sağlık Bakanlığı atamasında da yeniden hüsrana uğrayarak 860 kişilik tıbbi laboratuvar teknikeri kadrosu açılmış ve ne sahanın ne de atama bekleyen mezunların talebi karşılanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Kendi görevleri yerine başka branşlardan atama yapıldığını belirten Zilan Kızıldemir, “Bizlerin atanamamasının önündeki en büyük engellerden biri laboratuvarlarda cihaz bakım ve onarımı ile görevlendirilen cihaz elemanlarının yani laboratuvar taşeronlarının diplomalı Tıbbi Laboratuvar Teknikerlerinin görevlerini yerine getirmesidir. Laboratuvar yüksek konsantrasyon gerektiren ve hataya yer vermeyen bir hastane birimidir. Bu yüzden laboratuvarlar diplomalı bu alanda eğitimini görmüş biz Tıbbi Laboratuvar Teknikerlerine bırakılmalıdır. Diğer bir husus da görev tanımımızda yer alan kan alma birimlerinde laborantlar görev almalıdır. Hemen hemen her yıl verilen 10 bin mezun sayısını minimum seviyelere indirilmesini buna bağlı olarak puanlarımızda oluşan yığılmaların önüne geçmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Laboratuvarların hastanenin beyni olduğunu vurgulayan Kızıldemir, “Tüm hastane birimleri laboratuvarlar ile iş birliği içerisinde çalışmaktadır. Laboratuvar sonuçları olmadan hiçbir tedavi planı oluşturulamaz ve uygulanamaz. Laboratuvar tetkikleri ile yürütülmeyen tedaviler ezbere yapılmış, doğruluğu ve iyileştiriciliği şüpheli olan tedavilerdir. Tanı ve tedavide en büyük rollerden birini, Tıbbi Laborantlar üstlenmektedir. Bu doğrultuda, mezun sayısı ve istihdam orantısızlığının ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.




137 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.154532.2833
Euro34.509334.6476
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir