• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Tekniker STK Kuruluşlarınında katıldığı "Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncelleme Toplantısı" Antalya ilinde 2-11 Aralık tarihlerinde gerçekleşti.

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından daha önce 2014 yılında çıkarılan Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına dair Yönetmelikte güncelleme yapılması için 2-11 Aralık 2022 tarihleri arasında Antalya’da toplantı düzenlendi.
Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncelleme Toplantısı, HaberTekniker

Sağlık meslekleri olan Tabip, Hemşire, Ebe, Sağlık Teknikeri ve Sağlık Teknisyeni gibi mesleklerin görev tanımlarında güncelleme yapılması için Sağlık Bakanlığı adım atıyor.
 
Sağlık meslekleriyle ilgili yeni bölümlerin dahil edilmesi ve mevcut sağlık mesleklerindeki iş tanımlarını günün şartlarına uygun hale getirilmesi ihtiyacı nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından 2 - 11 Aralık 2022 tarihlerinde  mevzuat güncellemesi için toplantı yapıldı.
20 Kasım 2021 Cumartesi günkü Resmi Gazete'de Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmeliğin Ek-1/B'sinde yer alan "Anestezi teknisyeni/teknikeri" başlıklı bölümünde düzenleme yapılmıştı. Yapılan düzenleme şu şekilde olmuştu: " h) Anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı sorumluluğunda ameliyata girecek hastayı entübe eder. Acil durumlarda da tabip sorumluluğunda hastayı entübe edebilir."
2021 Yılındaki yönetmelik değişikliği ile 
  • Tıbbi görüntüleme Teknikeri/Teknisyeni,
  • Acil Tıp Teknikeri,
  • Acil Tıp Teknisyeni,
  • Biyomedikal Mühendisi,
  • Gerontolog
Ünvanlarının tanımlarında değişikliğe gidilmişti.

Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncelleme Çalıştayına Sağlık Teknikerlerini temsilen ATT-DER, TPTDER ve ATEKDER yöneticileri katıldı.
Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncelleme Toplantısı, ATEKDER -2

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATT-DER) Başkanı Abdullah BALTACI toplantı sonrası şu basın açıklamasını yaptı;

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet TEKİN ve Sağlık Meslekleri Dairesi Başkanı Dr. Kemal SERDAROĞLU’nun açılış konuşmaları ile başlayan çalıştayda, meslek çalışma grupları kendi çalışmalarını hafta boyunca ayrı ayrı salonlarda yürüttüler.

Acil Tıp Teknisyeni Ve Paramedik çalışma grubu olarak yer aldığımız çalıştayda, hem kamu da hem de özel sektörde istihdam edilen meslektaşlarımız adına görev yetki ve sorumluluklarımızın güncellenmesi ve genişletilmesi, aynı zamanda lisans düzeyinde eğitim imkanı sağlanması için 2 yıl önce başlatılan bu çalışmalara sürekli olarak katkı sunmaktan ve bu çalışma grubu içerisinde yer almaktan büyük onur duymaktayız.

Paramedik Eğitiminde Standardizasyon ve Akreditasyon Derneği PESAD Genel Sekreteri ve Ege Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali EKŞİ, PESAD Yönetim Kurulu üyesi ve Ege Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Süreyya GÜMÜŞSOY ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Hizmetleri MYO Öğr. Gör. Ali AKGÜN hocalarımıza yoğun mesai harcayarak mesleğimizin gelişimi adına gösterdikleri çok kıymetli emekleri için ayrıca teşekkür ederiz.

Acil Tıp Teknisyeni Ve Paramedik çalışma grubumuzu sürekli ziyaret eden Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet GÜNDÜZ’e, Sağlık Meslekleri Dairesi Başkanı Dr. Kemal SERDAROĞLU’na, Dr. Müveddet BAYRAKTAR’a ve Uzm. Dr. Mustafa ÖZCAN’a teşekkürlerimizi sunuyor, çalıştayın hem mesleğimiz hem de meslektaşlarımız adına faydalı olmasını temenni ediyoruz.

Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncelleme Toplantısı, ATT-DER -A
Ameliyathane Teknikerleri Derneği (ATEKDER) Başkanı Funda AYTAÇ toplantı sonrası şu basın açıklamasını yaptı;

ATEKDER Yöneticileri olarak katılım sağladık. çalıştay süresince tüm yetkililer ile görüşme imkanımız oldu. Bizlerde görüş ve önerilerimiz isunduk.Bu çalıştayda bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyor, Sevgi ve Selamlarımı sunuyorum.
Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncelleme Toplantısı, ATEKDER-3

Tıbbi Patoloji Teknikerleri Derneği (TPTDER) Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Gizem Havva Bilgin toplantı sonrası şu açıklamayı yaptı;

2 yıl öncesi başlatılmış olan Patoloji Teknikerlerin Görev Tanımları, Laboratuvarda yaşadıkları problemler ile alakalı bu çalıştayın kanun öncesi değişiklikte olan son çalıştayı olarak toplanılmıştır.

Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncelleme Toplantısı, TPTDER, HaberTekniker





268 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.127132.2558
Euro34.634934.7737
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir