• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Ankara Teknikerler Derneği II. Olağan Genel Kurulu 5 Kasım 2022 Tarihinde Gerçekleşti.

Ankara Teknikerler Derneği II. Olağan Genel Kurulu 5 Kasım 2022 tarihinde dernek mevcut yöneticilerinin, dernek üyelerinin ve misafirlerin katılımı ile gerçekleşti.
Ankara Teknikerler Derneği II. Olağan Genel Kurulu
Dernek başkanı Ertan KILIÇ genel kurul açılış konuşmasında şunları dile getirdi;
 
Ülkemizde İktisadi, İdari, Sosyal, Sağlık ve Teknik alanda 300'e yakın branşta eğitim sunan Meslek YüksekOkullarında yine yaklaşık 160 branşta Tekniker yetiştirilmektedir.

Teknikerler elektrikten makineye, inşaattan kimyaya, denizcilikten havacılığa, sağlıktan ziraata yüzlerce mesleki alanda Türkiye için nitelikli hizmet üretmeye çalışmakta; ancak tekniker paydaşlarının ve ülke yöneticilerinin yeterli oranda gerekli düzenlemeleri yapmaması yüzünden çağdaş köle muamelesine tabi tutulmaktadırlar.

Teknikerlerin sorunları çığ gibi büyümüstür. Tabii ki bu sorunların bir tarafında duyarsız yöneticiler ve yanlış planlamalar olabileceği gibi, diğer tarafında ise Teknikerleri temsil eden sosyal örgütlerin sorunlara zamanında ve yeterince müdahil olamaması ve yasal yetersizlikler yüzünden olmustur.

Sorunları yok saymak, görmezden gelmek, dondurmak ötelemek çare olmadığı gibi, ileride iktisadi, sosyal ve kitle psikolojisi açıları başta olmak üzere, toplumun her kesimini her açıdan son derece olumsuz etkileyebilecek sorunların tetiklenmesine neden olacaktır.

Bu gün sayısal olarak 3.000.000 mezun tekniker kitlesine dernek ve vakıf bünyesinde hizmet sunmak, meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek için yasal olarak yeterli gelmemektedir. En köklü ve sağlıklı çözümün T.C. Anayasası 135. Madde'de tarifi verilen meslek odaları ile, “ TEKNİKER ODALARI VE BİRLİĞİ”nin kurulması ile mümkün olabileceği ortadadır.

Ekonominin temel unsurları arasında gösterilen emek ve sermaye kavramının temel dinamiklerinden bir tanesi de Tekniker meslek ünvanıdır. Çalışma hayatında her türlü olumsuzluğa ve kıt kaynaklara karşın bireysel gayretlerle, hem çalısan hem de işveren konumunda teknikerler büyük başarılara imza atmışlardır. Biz bu bireysel başarıların, tekniker meslek kitlesi tarafından da ekonomik ve sosyal açıdan katmadeğer olarak ülkemize geri dönüşümünü arzu ediyoruz.

Daha önceki yıllarda Teknikerler Birliği Derneği tarafından yürütülen faaliyet ve çalışmaların, Dernekler, Federasyonlar ve Konfederasyon tarzında teşkilatlanma ile daha sağlıklı bir temsil olacağı düşüncesinden yola çıkılarak, Teknikerler Birliği Derneği‘nin fesih edilmesinin ve varlıklarının Ankara Teknikerler Derneği’ne devredilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir. Günümüz itibariyle 17 İlde O İlin adını taşıyan Tekniker Dernekleri kurulmuştur.

Bugün bizlere, haklarımıza, mesleki odamıza kavuşmamıza engel olanlara, aşımıza-ekmeğimize göz koyanlara karşı mücadele etmeye kararlı olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyoruz.
Ankara Teknikerler Derneği II. Olağan Genel Kurulu - 5 Kasım 2022
Açılış konuşması sonrası dernek geçmiş dönem faaliyet raporları, gelir gider tabloları mali tabloları haziruna okunarak onaya sunularak kabul edildi. Daha sonra yeni dönem hedef ve faaliyetleri anlatıldı.

Genel kurul sonunda yeni dönem yönetim üyeleri ve Anadolu Teknikerler Federasyonunda derneği temsil edecek olan delegeler seçilerek genel kurula son verildi.





405 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Hava Durumu