• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Karadeniz Teknikerler Federasyonu 5 Nisan 2022 Tarihinde Kuruldu.

Ordu, Gümüşhane, Rize, Zonguldak ve Trabzon illerinde mevcut olan Tekniker Derneklerinin bir araya gelmesiyle oluşan “Karadeniz Teknikerler Federasyonu’ kuruldu.

Federasyon Kurucu Başkanı Orhan BAKİ'nin yaptığı yazılı açıklama;

Teknikerler Tek Çatı Altında

Ülkemizin yeteri kadar bilinmeyen, ihmal edilen, irdeledikçe göreceksiniz, adeta iş yapması engellenen, Teknikerlik mesleğinin kurumsal temsilcisi olarak, kamuoyunun huzuruna çıktık.

İlk sözümüz meslektaşlarımıza olacak: Toprağı çapalamadan, tarlada çabalamadan harmanda sözümüz geçmez. Mesleğinin yok sayılmasına razı değilsen, yanımızda ol.

Orhan Baki, Karadeniz Teknikerler Federasyonu Başkanı, HaberTekniker Bilinen anlamda Teknikerlik Eğitimi 1942 yılında başlamıştır. Biz, bu yıldan günümüze kadar süren, zor serüvenin içerisinde yoğrulduk. Üzerine Federasyon inşa ettiğimiz Tekniker derneklerimizin, sivil toplum kuruluşu olarak 24 yıllık deneyimi var. Sorunları da çözüm yollarını da biliyoruz. Durum tespiti yapacak, paydaşlarımızla paylaşacağız. Uzak tutulduğumuz iş ve üretim dünyasında, elimizi taşın altına koyacak ortamı, sağlamak amacındayız.

Nitelikli işgücü ihtiyacını, mesleki eğitimle karşılamak en etkin yoldur. Bu yöntem, ülkemizce de kabul görmüş, Cumhuriyet dönemi, kısa ve uzun vadeli kalkınma planlarında, özellikle yer almıştır. Bu yaklaşımla, her ilde, her on ilçenin dokuzunda, Meslek Yüksek Okulu (M.Y.O.) açılmıştır. Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi verilerine göre, 2022 eğitim döneminde, 1019 M.Y.O.’nda eğitim verilmektedir. Çeşitli nedenlerle kullanılmayan, 11 tane de pasif durumda okulumuz vardır.

Tekniker, 13 yıllık sistemli bir eğitimle kazanılmış, özel bilgi ve becerilerle donatılmış teknik iş gücüdür. Teknikerlik mesleği, tanımlı iş kollarının tamamında, hizmet verecek çeşitliliğe, ihtisas alanına sahiptir.

Mezun sayısı, 5.000.000’u aşan devasa bir büyüklüğe ulaşmıştır. Bu büyüklüğe her yıl, 450.000 ile 500.000 arası gencimiz eklenmektedir. Buna rağmen, iş dünyası yetişmiş iş gücü ihtiyacını karşılayamıyorsa, sorun vardır. Çözüm ortağı olacak, el birliği ile çözeceğiz.
Karadeniz Teknikerler Federasyonu kuruldu, 5nisan, HaberTekniker
1992 yılında Tekniker mesleğin tanımı yapılmış, yasal düzenlemesi yarım kalmıştır, yoktur. Ülkemizde yetkisi ve hareket alanı muğlak olan, tek meslek grubudur. Bu yüzden, yetkin olduğu ihtisas alanda, bireysel ya da ekip şeklinde iş üretme şansı olmuyorsa, sorun daha da büyüktür.

Çözüm yolunda, karar vericileri sağlıklı bilgilendireceğiz. İktidar ve muhalefetin, siyasi çekişme konusu olmak istemiyoruz. Uzlaşıyla, yapacakları düzenlemeyle 5.000.000’u aşkın Teknikerin, yetki ve sorumlulukları bilinir hale getireceklerine inanıyoruz. Lobilerin gölgesinde değil, aklın yolunda karar verilmesi için ilk elden takipçisi olacağız.

Her meslek değerlidir yaklaşımıyla, paydaşlarımıza uzattığımız eli geri çekmeyeceğiz. Eninde sonunda anlaşılacağımıza, sağlıklı ilişkiler kuracağımıza inanıyoruz. Biz hemen olsun derdindeyiz. Çünkü belirsizlikle geçen her gün, iş dünyamız, ülkemiz için kayıptır.

İş başında, yeterli ve değerli olduğumuzu biliyoruz. İş üretecek fırsat ve ortam sağlandığında, herkesin her kesimin bu durumu bilmesini sağlayacağız. En önemlisi, M.Y.O. öğrencisi 1.000.000 gencimize umut ve ışık olacağız. Okullarımıza değer katacağız.

Çalışmalarımız ülke genelinde sürüyor. Yakında diğer bölgelerimizin Federasyon kuruluşları da tamamlanacak. Devamında, “Türkiye Teknikerler Konfederasyonu”nu kurarak, kurumsal yapılanmamızın ilk aşamasını bitirmiş olacağız.

Karadeniz’den başlayan, ülke yararına toplumsal hareketler, hep başarılı olmuştur. Bizler de ilk meşaleyi yaktık. Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu biliyor, sabır ve güvenle hareket ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Orhan BAKİ
Karadeniz Teknikerler Federasyonu Başkanı


Karadeniz Teknikerler Federasyonu Yönetim Kurulu :
Dilek ŞİŞMANLAR - Rize
Yunus Eren ŞAHİN - Ordu
Barış ALKAN - Zonguldak
Yavuz TANGUROĞLU - Gümüşhane
Mustafa Kemal Baturay ORHON - Trabzon
Mustafa  AKBULUT - Trabzon





414 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir