• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı'dan 3600 Ek Gösterge Açıklaması.

Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa KIRANLI 3600 Ek Gösterge hakkındaki yönetmelik ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Kıranlı’nın açıklaması şöyle;

“Son günlerde gündemde olan tüm kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren Kamu çalışanları için çıkarılması görüşülen 3600 Ek Gösterge hakkında ki yönetmelik kapsamına M.Y.O. mezunu Teknikerlerin de alınması gerekmektedir. Teknikerler bu memleketin evlatları değil mi? Teknikerler bu ülkeye ve millete hizmet etmiyorlar mı? Teknikerler başka ülke ve üniversitelerde mi eğitim alıyor?
Ordu Teknikerler Derneğinden 3600 Ek Gösterge Açıklaması, HaberTekniker
Lise ve dengi eğitim sonrasında 2 yıl üniversite teknik eğitim vererek tekniker ünvanı ile mezun ettiğiniz, tüm yetkililerin ağzında düşürmediği çok önemsediği teknikerler, hatta lisans eğitimini yarıda bırakıp iki yıl eğitim sonrası tekniker ünvanı alanlar, acaba yetkililer bu nitelikli teknik eğitimli masa başında beyinen sahada bedenen çalışan üreten teknikerleri yetersiz mi görüyor? Bence hiç mi hiç görmezden geliyor. Nasıl olsa her şeye rağmen devletine milletine bayrağına bağlı, üretiyorlar diye sessiz çoğunluğu göz ardı ediyorlar.
 
Evet değerli basın ve kamuoyu;

Sayın Cumhurbaşkanımızın söz verdiği 3600 Ek gösterge düzenlemesi konusunda 1 milyon 500 binin üzerinde çalışanın yüzünü güldüren Müjdeli haber geldi. Yapılan açıklamada 3600 Ek gösterge 4 meslek için tek paket halinde hazırlanıldığı ifade edildi. Yani Öğretmen, Polis, Hemşire ve din görevlilerimiz ayrım yapılmaksızın aynı paket kapsamında değerlendirilirken, yeni gösterge ile emekli olacak memurların maaşları, emekli ikramiyeleri, yaklaşık olarak % 25 yükselecek. Emekli ikramiyeleri en az 25 bin lira artacaktır.

Yasa memnuniyet vericidir. Bu yasadan yaklaşık 280 bin polis, 1 milyon 100 bin öğretmen, 110 bin hemşire ve 120 bin din görevlisi yararlanacaktır. Hepsine hayırlı uğurlu olsun. Analarının ak sütü gibi helaldir.

Her biri devletimiz ve milletimiz için çok önemli meslek gurupları. Ancak bir ülke üretimle gelişir ve büyür. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hükümetlerin öncelikli çözülmesi gereken politikalar arasında Mesleki teknik eğitim vardır. Çünkü teknikerler bir ülkenin kalkınmasında en önemli mihenk taşlarıdır. Ülkemizin de endüstri ve sanayinin üretici iş gücü M.Y.O. mezunu teknikerlerdir. Türkiye’nin yüksek öğrenimli teknik eğitimli tekniker potansiyeli harekete geçirildiğinde Ülkemizin bulunduğu yerden daha yukarıya çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın. Keza teknikerlerin elinden tutan herkes kazanacaktır.

T.C. Hazine ve ve Maliye bakanlığı, Aile çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı uzmanları ile birlikte çalışan AK Parti Gurubu bu yukarıdaki yasayı sadece 4 meslek gurubunu yer alan yasa teklifini önümüzdeki günlerde TBMM ne sunacaklar.

Edirne’den Kars’a tüm teknikerler dernekleri olduğu gibi Ordu Teknikerler Deneği olarak da teklifi önemli amma eksik buluyoruz.

Yine her zaman her yerde olduğu gibi üvey evlat muamelesi yaşıyoruz. Teknik adam tanımında dahi yer verilmeyen teknikerlerin burada da yok sayılıp görülmemesi doğal. Ancak şu an mezun sayıları 4 milyon 800 bin olan, aileleri ile birlikte en az 8 milyon tekniker ailesini kimse ama hiç kimse görmezden gelmemeli.

Bakınız mevcut uygulamada lise veya yüksek öğrenim mezunu astsubaylarda statü gereği uygulanıyor ve hepsi 3600 Ek göstergeden yararlanıyor. Yani yasa meslek guruplarını eğitim durumuna bakılmaksızın yaptığı meslek gurubuna göre yasadan faydalanmaktadır. Oysa yeni tasarıdan anlaşılan 3600 ek göstergede eğitim durumu dikkate alınacağı ve sadece üniversitelerin 4 yıllık lisans mezunları istifade edeceğidir. Bu yanlıştır. Bu yanlışlığın, 2 yıl 4 yıl üniversite mezunu değil tüm üniversite mezunları dahil edilerek düzeltilmelidir.

Memleket denince gözleri dolan, çoğu dar gelirli ailelerin evlatları olan bir çay bir simit ile zor koşullarda eğitim gören, sınava üniversite olarak giren, okurken üniversiteli sayılan ancak mezuniyet sonrası 2 yıllık diye yok sayılan 4 milyon 800 bin teknikerden yaklaşık 1 milyon 600 bin tekniker kamuda hizmet vermektedir.

Anayasamızın 135. Maddesi gereği Hemen hemen her mesleğin bir mesleki odası varken ülkemizin vazgeçilmezi olmazsa olmazı Teknikerleri temsilen bir mesleki odamızın olmayışı nedeniyle bu eksikliği Ülke genelinde her ilimizde oluşmakta olan dernekler statüsünde Ordu Teknikerler derneği olarak gidermeye ve tüm branş Teknikerlerin haklarını en üst düzeyde temsil etmeye çalışıyoruz.

Kamuda çalışan tekniker arkadaşlarımızın derneğimizle irtibata geçerek Bu 3600 Ek gösterge yasa tasarısı öncesi Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmek üzere hazırladığımız dilekçeyi alıp doldurarak iletmeleri haklı davamızda önemli bir adım olacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli ifadelerinde kimsesizlerin kimsesi olacağız demektedir ki bunu yürekten söylediğini ve gerçekten kimsesizlerin kimsesi olduğundan ve olacağından şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerimle; Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından müjde olarak verilen 3600 ek gösterge tasarısının T.B.M.M. sunulmadan gözden geçirilmesini, Polis, Öğretmen, hemşire ve din görevlilerimizi kapsayan 3600 Ek gösterge tasarısında Üniversite 2 yıl Ön lisans mezunu Teknikerlerin de bu yasa kapsamına alınmasını, eğer yasanın kapsamı genişletilmeden 4 meslek gurubunu kapsayacak şekilde sunulduğunda T.B.M.M. in bu konuda hassasiyet göstereceğini ve Teknikerlerin elinden tutacağını umut ediyoruz.”





424 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir