• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı, daha önce Teknikerlere verilen ancak TMMOB'un itirazı üzerine yürütmenin durdurulması kararıyla ellerinden alınan şantiye şefliği hakkının yeniden verildiğini açıkladı.

Tekniker ve Teknik öğretmenlerin şantiye şefliği olmalarının önünde engel bulunmadığını belirten Kıranlı detayları şöyle açıkladı;  “Meslek Odalarının kuruluş amaçları arasında meslek disiplinini ve meslekler arası eşgüdümü sağlamak gibi önemli bir görevi vardır.
Anayasamızın 135. Maddesinde her mesleğin oda olması gerektiği belirtilmiş olup Teknikerler Birliğinin bütün çalışmalarına rağmen oda kuruluşu bugüne kadar gerçekleşmemiştir.  Bunun içindir ki bugün sayıları 4 milyona ulaşan ve 3795 sayılı kanun ile tanınmış olan teknikerleri temsilen bir meslek odası olmadığından Dernekler ile bu eksikliği gidermeye çalışmaktayız.
Başarı; Kişilerin Değil,  Anlaşmış Birbirine Güvenen, Aynı Ortak Amaca Yönelmiş Bir Ekip İşidir
Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı, Şantiye şefliği, HaberTekniker Tüm Tekniker meslektaşlarımızı mesleki birliği ORDU teknikerler derneğine üye olmaya, Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmanın sorumluluğunu ve her mücadele sonrasında duyacağımız sorumluluk hazzını birlikte yaşamaya davet ediyorum.
Sevgili Meslektaşlarım, kıymetli paydaşlarımız ve değerli kamuoyu;
Tekniker ve teknik öğretmenlere, 1989 yılında 3194 sayılı İmar Kanuna eklenen madde ile şantiye şefliği yolu açılmış 2010 yılında ve bilahare 2019 yıllarında çıkartılan yönetmelikler ile şantiye şeflerinin teknik öğretmen ve teknikerleri de kapsadığı hüküm altına alınarak  2 Mart 2019 tarih ve 30702 sayılı resmi gazetede yayınlanmış olan (ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK) ile teknikerlere, inşaat alanı 1.500 m2 ye kadar olan yapılarda şantiye şefliği yapabilme hakkı tanınmış Ve teknikerler olarak emeği geçenlere teşekkür etmiş ve tekniker meslektaşlarımıza 2020 yılbaşı müjdesi olarak açıklamıştık.
Ancak yine siz değerli meslektaşlarımız, paydaşlarımız ve kamuoyunun bildiği üzere;
Teknikerlerin Şantiye Şefi olabilmeleri hakkındaki Yönetmeliğin (02.03.2019 tarih ve 30702) TMMOB lığı tarafından dava edilerek yürütmesinin durdurulması talepli davanın karara bağlanmasına istinaden (Danıştay 6. Dairesi Başkanlığı Dosya no: 2019/13675 E)ekonomimizin temel taşlarından yapı sektörü ve yapı sahipleri mağdur edilmişlerdir.
İlgili Karar Tüm Ruhsat Veren Birimlere Gönderilmiştir
Teknikerler Dernekleri olarak haklı mücadelemizde yaptığımız başvuru ve yazışmalarımız sonrasında duyarlılık gösteren başta kimsesizlerim kimsesi olan Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre ve Şehircilik bakanlığı Söz konusu Yönetmelik ile ilgili;
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği konuyu yargıya taşımış, T.C. Danıştay 6. Dairesine 2019/13675 esas no ile T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına karşı hukuki süreç başlatarak, Teknikerlerin şantiye şefliği yapabilmeleri hakkındaki yönetmeliğin iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını dava konusu etmiş ve yürütmeyi durdurma kararı reddine karar verilmiştir.
Dolayısıyla Tekniker meslektaşlarımız ve teknik öğretmenler Temmuz ayı itibarıyla yeniden şantiyelerdeki yerini alacaklardır. Şantiyeler artık daha güvenli ve sağlıklı olacaktır.
Edirne’den Kars’a tüm teknikerler adına başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre ve Şehircilik bakanlığına ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Şantiyeler güven altına alınmıştır.
Bugün de bayram müjdesi ve sevinci yaşıyoruz. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.
Türkiye’nin yüksek teknik öğrenimli nitelikli elemanları, üretici iş gücü teknikerler olarak tüm engellemelere rağmen memleketimizin kalkınması ve insanlarımızın yaşam standartlarının yükselmesi için çalışmakta, üretmekte ve başarılara imza atmaktadır. Bizler devletimizden mevki makam istemiyoruz. Okurken üniversiteli sayılan Meslek Yüksek Okullarından mezun olan arkadaşlarımıza, çalışma-üretme, mesleklerini yerine getirme, insanlığa teknolojiye hizmet verilmesinin önündeki engeller kaldırılmalı, unvan, görev, yetki ve sorumlulukları belirlenmeli, tekniker meslektaşlarımız makine başında ve sahadaki yerlerini almalıdır.
Ülke genelinde olduğu gibi Ordu ilimiz ve ilçelerimizde bulunan kamu kurum ve kuruluş amir ve yöneticilerinden de çalışan teknikerlerin üye olmalarını sağlamalarını bu yönde desteklerini bekliyorum.
Türkiye’nin yüksek teknik öğrenimli nitelikli elemanları Teknikerler potansiyeli harekete geçirildiğinde ülkemiz bulunduğu yerden daha yukarıya çıkacak, teknikerlerin uzattığı eli tutan herkes kazanacaktır.



403 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir