• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/Haber-Tekniker-1805708642985868/
  • https://www.twitter.com/habertekniker

Açık Öğretim Fakültesi mezunu Veteriner Sağlık Teknikerlerinin diplomaları kamu kurumlarında ve çalışma hayatında yok Sayılıyor.

Açık Öğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikerliği Bölümü mezunu arkadaşlara suni tohumlama sertifikası verilmediği yönünde sürekli e-mail ve telefonlar almaktayız.

Almış oldukları eğitim/öğrenin sonucu diplomlarında Açık Öğretim Fakültesi iki yıl süreli Veterinerlik Bölümü ibaresi yazılı olduğundan diplomalranın karşılığı olan ve kanun/yönetmelikler ile verilen çalışma yetkilerini kamu ve tüzel kuruluşlarca engellenmektedir.

Ayrıca T.C. Tarım Bakanlığının düzenlediği eğitim kurslarına örğün eğitim alan  Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikerleri kabul edilmekte ama diplomalarında Açık Öğretim Fakültesi iki yıl süreli Veterinerlik Bölümü ibaresi yazılı bulunan Teknikerler kursa kabul edilmemektedir.

Bu yanlış ve haksız/hukuksuz uygulamaya bir an önce son verilmesi gerekliliğini vurgulayarak seslerini yetkililere duyurmaya çalışan AÖF mezunu Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikerleri yasal haklarını kullanarak bu konuda mücadele vereceklerini duyurdular.




* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

SUNİ TOHUMLAMA, TABİİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
 
MADDE 1 – 8/12/2011 tarihli ve 28136 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama ve Embriyo Transferi Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; tek tırnaklı, çift tırnaklı, kanatlı ve suda yaşayan hayvanlar ile arı ve her türlü hayvanın üretim ve ıslahına yönelik, kişi veya kuruluşlar tarafından yapılacak suni tohumlama, tabii tohumlama, embriyo transferi, genetik kopyalama ve diğer biyoteknolojik faaliyetlerin düzenlenmesi, denetlenmesi, uygulama izinlerinin verilmesi; sperma ve embriyo ithalatı, ihracatı; suni tohumlama kayıtları ile istatistiki bilgilerin derlenmesi; Bakanlık tarafından yapılacak suni tohumlama, tabii tohumlama ve embriyo transferi hizmetlerini düzenlemektir.”
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesine aşağıdaki bent eklenmiştir.
“n) Veteriner Sağlık Teknikeri: Lise öğrenimi üzerine iki yıl süreli veteriner sağlık ile hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı önlisans örgün öğrenim programlarından mezun olan Teknikeri,







476 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
DUYURU PANOSU
Radar Elektronik - Ankara
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374
Hava Durumu
TİMBİR & BHA
Kurumumuz, TİMBİR üyesi ve BHA Abonesidir